Felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, mert nem tiltja ki a telefonokat az iskolából

2024. augusztus 28. 11:51

Az iskolából kitiltott tárgyakról és az okostelefonok leadásáról szóló rendelet augusztus 8-án jelent meg.

2024. augusztus 28. 11:51
null

Nyitókép: Képernyőkép

Ahogy arról beszámoltunk, a budapesti Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete az intézmény honlapján tájékoztatta a szülőket és a tanulókat arról, hogy a digitális eszközöket nem fogják elvenni a tanítás előtt a diákoktól. Hozzátették, hogy a tantestület célja nem a tiltás, ugyanakkor a tanulóknak tartaniuk kell magukat a házirendben foglaltakhoz. 

Erre jött a reakció a Belügyminisztériumtól: 2024. augusztus 28-án azonnali hatállyal felmentették a Madách Imre Gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát – adta hírül a Telex

Egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt” 

– indokolták a döntést.

Az iskolából kitiltott tárgyakról és az okostelefonok leadásáról szóló rendelet augusztus 8-án jelent meg. A rendelet az új tanév kezdetétől korlátozná a mobiltelefonok használatát az iskolákban. A jogszabály érinti az általános iskolákat 1–8. évfolyamig, a gimnáziumokat 5–12. évfolyamig, valamint a szakgimnáziumokat 9–13. évfolyamig.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 568 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanced
2024. augusztus 30. 11:35
Takács János lett a leggazdagabb európai magyar! szabadeuropa.hu/a/millirados-takacs-janos-gyorgy-donor-brazil/33098017.html?fbclid=IwY2xjawE-RCpleHRuA2FlbQIxMQABHTD7Kv28S_JSwLvXFKbP3Y9fWNqySEkx2K-Irkmfgro2s_u71lTWQ2y_zQ_aem_jfYvEaKYBgQeGpE0n2MMRw
2024. augusztus 29. 08:11 Szerkesztve
vannak, akik azzal érvelnek, hogy tanévkezdés előtt nem szabad igazgatót felmenteni, mert az csúcsidőszak, amikor sok a dolog. igen? de azért arra -mindig- van idő, hogy tüntessenek, tüntetéseket szervezzenek, stb? ha valaki megfigyeli, akkor nyugateuropában már régóta az a divat, hogy ősszel/iskolakezdéskor, mindig van valami hepaj, és többhetes tüntetéssorozat kezdődik... nyilván senkinek sem akaródzik elkezdeni az iskolát: sem az oktatóknak, sem a diákoknak. érdekes mód, nyári vakáció előtt soha nem tüntetnek.
etosha11
2024. augusztus 29. 08:05
politikai motiváció sejlik itt fel, nemsokára megjelenik a PÉTER!!
2024. augusztus 28. 21:05 Szerkesztve
az igazgató azzal érvel, hogy azért nem veszik el a mobilokat, mert azokra "bármikor" szükség lehet - oktatási célzattal. nos, arra azért kíváncsi lennék, hogy ugyan mi az az oktatási dolog, amit csak és kizárólag mobilon lehet leoktatni, a nekik ingyen járó laptopon viszont nem. ja, és olyan sok ilyen csak mobilon leoktatható dolog van, hogy ők egyik napon sem szedik be a mobilokat. gyakorlatilag: minden nap mobilon akarnak oktatni, vagy mi a fene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!