Megvan az első lázadó budapesti gimnázium: itt nem fogják elvenni a diákok mobiltelefonjait

2024. augusztus 26. 21:15

„Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel” – írják.

2024. augusztus 26. 21:15

Nyitókép: Iris van den Broek / ANP MAG / ANP via AFP

A budapesti Madách Imre Gimnázium nevelőtestülete az intézmény honlapján tájékoztatta a szülőket és a tanulókat arról, hogy a digitális eszközöket nem fogják elvenni a tanítás előtt a diákoktól – írja a HVG. A portál szerint a tantestület célja nem a tiltás, ugyanakkor a tanulóknak tartaniuk kell magukat a házirendben foglaltakhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

„Iskolánk pedagógiai célja a digitális kultúra helyes használatára való nevelés, nem pedig a tiltás. Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására, így életszerűtlen lenne az állandó beadás-kivétel” – írta közleményben az intézmény.

Hangsúlyozták, hogy 

a mobiltelefonok iskolai használatát, a kép- és hangrögzítés korlátait az intézmény házirendje már régóta tartalmazza. 

„Ennek érvényesítése szigorúbb lesz. Kérünk minden diákot, hogy órai magatartásával senki se kockáztassa azt, hogy az okos eszközöket a tanítás előtt el kelljen venni” – tették hozzá.

Az augusztus elején megjelent rendelet szerint a telekommunikációs eszközök – különösen a mobiltelefonok –, a kép- vagy hangrögzítésre alkalmas eszközök és az internetelérésre alkalmas okoseszközök csütörtöktől használatban korlátozott tárgynak minősülnek a tanítási napokon az általános és közpiskolákban, kollégiumokban és szakiskolákban is minden évfolyamon.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. szeptember 05. 07:48
az órán mobilozás biztos eNberijog!
Szamóca bácsi
2024. szeptember 01. 14:15
"Bármelyik órán sor kerülhet az eszközök alkalmazására..." -- szeretném tudni, hogy milyen típusú készülék kötelező beszerzését írják elő a szülőknek, hogy a fiatal részt tudjon venni az oktatásban? Milyen "jutalom" vár azon tanulók számára, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel, esetleg az elromlott/lemerült/otthon maradt? esélyegyenlőség, mi?
tapir32
2024. szeptember 01. 09:56
A mobil függés ugyanolyan kórállapot, mint a drogfüggés! Fontos nevelési szempont, hogy a diákok tanulják meg betartani a közmegegyezés szerinti szabályokat, még akkor is, ha ez kellemetlen számukra és nincs belátásuk annak az okáról! Az éretté, felnőtté válásuk, a társadalomba való beilleszkedésük útja ez! Az nem pedagógus és nem a jövő nemzedékét neveli, aki oktalan, infantilis módon lázadozik! Nehogy anarchistákat neveljenek! Jogszerűen "lázadni" csak a szabályok betartásával lehet! A tiltakozók jelentős része infantilis reakciót produkált! A jogszabály lehetőséget hagy a mobil használatra!
Robert69
2024. augusztus 28. 22:51
Akkor vegyetek jammer-t az osztálytermekbe és kész a megoldás, ha nem kell a telefon a tanár bekapcsolja, ha kell akkor meg ki. És még csak el sem kell venni a diáktól és mindenki boldog, ja a diák nem, mert elvették a játékát, értem. Persze már látom az ellen tábort micsoda káros elektroszmognak tennétek ki a gyerekeket botrány! Ami persze nem igaz, de hihető és huhogható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!