Fejetlenség uralkodik a 444-nél: elnézést kértek az olvasóiktól

2024. augusztus 31. 08:27

Nagy bonyodalom keletkezett a lap egyik cikke miatt.

2024. augusztus 31. 08:27

Nyitókép: Facebook

„A budapesti Madách Imre Gimnázium bojkottálja a digitális eszközök betiltásáról szóló rendeletet” – ezzel a címmel számolt be a 444 augusztus 26-án arról, hogy a gimnázium kiírta a honlapjára: nem fogják elvenni a diákok telefonjait.

A lap most közölte, hogy a lépéssel a gimnázium valójában nem bojkottálta a rendeletet, hiszen csak annak egy pontjára hivatkoztak, ami lehetőséget ad arra, hogy az iskola ne vegye el a diákok digitális eszközeit. A tiltás szellemével szembementek ugyan, de formálisan a rendeletet nem bojkottálták.

A cikkben a mondandójukat pontosan idéztük, a cím viszont így nem volt pontos”

– ismerte el a lap.

Azt követően, hogy az eset országos nyilvánosságot kapott, a belügyminisztérium leváltotta a gimnázium igazgatóját, Mészáros Csabát. A 444 állítása szerint a címük miatt. Mint írták, a belügyminisztérium részben arra hivatkozik, hogy az iskola lépését a sajtóban több helyen, így a 444-en is bojkottnak minősítették. A lap szerint azonban az iskola eredeti közleménye ugyanakkor a BM számára is ismert lehetett, így saját maguknak is lehetőségük volt értékelni azt.

A 444 végül elnézést kért a pontatlan címadásért az olvasóktól és a cikk érintettjeitől.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reepcze
2024. augusztus 31. 16:34
"...hiszen csak annak egy pontjára hivatkoztak, ami lehetőséget ad arra, hogy az iskola ne vegye el..." Csak a szokásos. Tévedés, csúsztatás, hazugság (a megfelelő ízlés szerint aláhúzandó)! Az a pont nem a "nem elvevésről", hanem a visszaadásról szól.
konstantinapolyi
2024. augusztus 31. 16:12
endeneu 2024. augusztus 31. 15:41 Mióta kell társadalmi vitára bocsátani egy munkáltatói intézkedést? 😂😂😂😂
endeneu
2024. augusztus 31. 15:41
A hozzáértő kormány a 444 pontatlan cimadása miatt, azt megfontolva, társadalmi vitára bocsátva hozta meg felelős döntését.
Krupp Skya
2024. augusztus 31. 15:22 Szerkesztve
FeketeFehér 2024. augusztus 31. 13:06 Van annak valami bája, hogy az ide írogató fideszesek mély meggyőződéssel állítják, hogy a minisztérium cikkcímekre hivatkozva vált le iskolaigazgatót. Ezt adták ki neked az ÁVH-nál? Nagyon gyenge. Földelvétekben, köröm letépésben, egymás akasztásában erősebbek voltatok, ja meg nyugdíjreformban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!