Ezekről a helyszínekről élvezhetjük leginkább az ünnepi tűzijátékot

2024. augusztus 20. 09:47

Azok sem maradnak le a showról, akik szeretnék elkerülni a nagyobb tömeget.

2024. augusztus 20. 09:47

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az augusztus 20-i budapesti programok leginkább várt eleme a 21 órakor kezdődő tűzijáték, amely a pirotchnikusok szerint is világszínvonalúnak ígérkezik. 

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a Petőfi hídtól a Margitsziget alsó harmadáig terjedő, csaknem öt kilométer hosszú, úgynevezett látványtéren 

több mint negyvenötezer különálló pirotechnikai effekt jelenik meg augusztus 20-án; a tűzijáték mellett drónshow és fényfestés is lesz.

A drónshowban 1300 pilóta nélküli repülőeszköz jeleníti majd meg a magyar történelem legmeghatározóbb jelképeit – közölték korábban a szervezők, akik azt is ismertették, hogy a  zenei aláfestésben a magyar népdalhagyomány ismert darabjai mellett a legnagyobb zeneszerzőink, Liszt Ferenc és Kodály Zoltán darabjai is felsejlenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdemes időben érkezni

A Híradó.hu augusztus 20-án közzétett összeállításában felsorolta, hogy a közel félórás fényshowt Budapest mely pontjáról érdemes majd figyelemmel követni.

Mint írták, az alábbi helyszínekről lehet majd a legszebb a kilátás:

  • Antall József rakpart (Széchenyi rakpart)
  • Jane Heining rakpart (Korzó és Belgrád rakpart)
  • Sztehlo Gábor rakpart (Bem rakpart)
  • Friedrich Born rakpart (Várkert rakpart)
  • Filozófusok kertje, XI. kerület, Citadella sétány
  • Gül Baba türbéje, II. kerület, Mecset utca 14.
  • Mansfeld Péter park, II. kerület.

Azonban érdemes mindenhova időben érkezni, hogy még jó helyet tudjunk foglalni magunknak. Mindezek mellett a lezárások és a forgalomkorlátozások miatt ajánlott inkább a tömegközlekedést választani.

Akik elkerülnék a tömeget, azoknak is van megoldás

A felsorolt helyek mellett az ünnepi tűzijáték a budai hegyekből is jól látható majd. A portál a következő helyszíneket javasolta azoknak, akik szeretnék a nagyobb tumultust elkerülni.

  • Hármashatár-hegy, Gömbkilátó: Budapest, Hármashatárhegyi út 3.
  • Normafa, Anna-rét, XII. kerület
  • János-hegy, Erzsébet-kilátó, XII. kerület
  • Széchenyi-emlékmű, Svábhegy, XII. kerület Széchenyi-emlék út 12.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kisgazda-4
2024. augusztus 20. 12:19
Orbán egy neofasiszta kollaboráns. Börtönbe vele.
2024. augusztus 20. 10:31 Szerkesztve
Az egészségügy viszont kritikán aluli! Az élelmiszer árak drasztikusan emelkednek, a csomag tartalma drasztikusan csökken. Nem a legbölcsebb milliárdokat eltüzelni az EU legszegényebb országaként.
herden100
2024. augusztus 20. 10:03 Szerkesztve
ÉLŐ A KOSSUTH TÉRRŐL: vm.tiktok.com/ZGe3jRFKc/ ÓRIÁSI A SOR A KOSSUTH TÉREN. AZ EGÉSZ TÉR EGY SOR 🥰 MENNEK A PARLAMENTBE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!