Világszínvonalú tűzijáték készül augusztus 20-ra, árulta el a pirotechnikus

2024. augusztus 19. 16:43

Eddig nem ismert információk kerültek napvilágra a tűzijátékkal kapcsolatban.

2024. augusztus 19. 16:43
null

Nyitóképen: a 2023-as tűzijáték (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

„Az augusztus 20-i, budapesti tűzijáték világszínvonalú!” – jelentette ki a Metropolnak Leskovicsné Tóth Mária pirotechnikus. A tűzszerész elárulta: mintegy hatvanfős csapat dolgozta ki a műsor menetét és bonyolítja le a produkciót, a szakmai legjobbjai dolgoznak a kivitelezésen, hogy a szükséges pirotechnikai szakemberekkel és eszközökkel biztonságos körülmények között történjen minden. Részt vesznek benne a megkérdezett pirotechnikus lányai és öccse, Tóth Ferenc is, aki testvéréhez hasonlóan vegyész végzettségű, és harminc éve dolgozik tűzijátékokkal. Cége és csapata mára komoly tényezőnek számít a szórakoztatóipar ezen ágában.

Meghívásos alapon voltak már több rangos nemzetközi tűzijátékversenyen, ahol a szakmai zsűri számtalan szigorú szempont alapján értékeli a teljes látványt.

Montrealban, ahol a világ egyik legnagyobb presztízsű tűzijátékversenyét rendezik, ezüstérmet nyertek.

A világ számos országába – például Japánba, Mexikóba vagy az Egyesült Államokba – hívják, hogy egyedi tűzijátékműsorokat tervezzen és bonyolítson le. A csapat most Budapesten végzi az utolsó precíz simításokat az idei ünnepi tűzijáték előtt, amely minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik. Leskovicsné Tóth Mária elárult még egy érdekességet:

Egy amerikai szoftverfejlesztő cég készített egy olyan programfelületet, amellyel részletesen meg lehet tervezni egy ilyen monumentális tűzijátékshow legapróbb részleteit is. A budapesti tűzijáték pedig annyira látványos, hogy a vállalat szerette volna, ha ott tesztelik a terméket, és mindezt Tóth Ferenc és csapata tervei és kivitelezése szerint. Ezzel a programmal dolgozott az idei tűzijátékon.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2024. augusztus 19. 19:53
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2nemecsekerno_007 2024. augusztus 19. 18:12 ,,Magyarazd el nekem, hogy mennyiben jarul hozz…,, Magyarázd már el, miért is kéne hozzájárulnia?! Tipikus ótvar proli mentalitás.
nemecsekerno_007
2024. augusztus 19. 18:05
Majd jön utána a szarcunami a libbsi nyomoroncoktól.
orokkuruc-2
2024. augusztus 19. 17:46
Az a 15 ezer millió, az bizony.. Drága olvtársak, fura, de ezt is a szarbalnak köszönhetjük. Ugyanis annyi galád húzást követett el a FIDESZ, hogy már sokan érezzük úgy, hogy itt lenne az ideje egy kis koalíciónak. De amikor csak egy icipicit belegondolunk, hogy mi lenne, ha a mostani ellenzék nyeregbe kerülne, akkor úgy megijedünk, hogy gyorsan Viktorék mellé tesszük az X-et.
files32
2024. augusztus 19. 17:35
Égessétek a kínai hitelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!