Elképesztő lehetőségek nyílnak meg: globális folyamatokba kapcsolódhat be a magyar gyár

2024. augusztus 30. 14:19

Hamarosan indul a debreceni BMW-gyár festőüzeme.

2024. augusztus 30. 14:19

Nyitókép: a debreceni BMW üzem új festőműhelyének munkatársai az első festett karosszériával 2024 augusztusában (Fotó: BMW Group)

 

Nagyon boldog vagyok, hogy Európa egyik leginnovatívabb nagyvállalata, amely globális szinten is jelen van Debrecenben, új korszakot nyit az autógyártásban. Most már ennek kézzelfogható jelei is vannak. Nagyszerű érzés volt látni, hogy a festőüzem már üzemkész állapotban van, és láthattuk azokat az első karosszériaelemeket is, amiket már Debrecenben fényeztek és innen visznek vissza Németországba”fejtette ki Papp László, Debrecen polgármestere a Világgazdaságnak nyilatkozva azzal kapcsolatban, hogy hamarosan indul a debreceni BMW-gyár festőüzeme.

Szilvássy Zoltán a Debreceni Egyetem rektora szintén a Világgazdaságnak nyilatkozva úgy vélekedett, 

a BMW méretéből és globális gazdasági súlyából adódón a cég minden aktivitásnak óriási hatása van annak a városnak, régiónak az életére, ahol a cég gyára elhelyezkedik. 

Különösen így van ez az egyetem esetében, amit számos – kulturális, tudományos, praktikus – szál köt össze a BMW-vel.

„E kapcsolatok működtetésére, építésére hoztuk létre a kollaborációs teameket a BMW-vel. Bár Európa vezető gazdasági hatalmának vezető autóipari cégéről van szó, számára is feladatok adódnak abból, magyarországi közegben kell működnie. Mi pedig, sokoldalúan fel vagyunk készülve arra, hogy a magyar gazdasági ökoszisztémával kompatibilis működéshez minden általuk igényelt támogatást megadjunk. A  számukra szükséges munkaerő képzése természetesen, az együttműködés egyik kiemelt területe. Erre úgy készültünk fel, hogy közösen áttekintettük, mire van szükségük, és a műszaki-mérnöki területen túlmenően a pénzügy, számvitel, könyvelés, minőségbiztosítás, jogászképzés területéén is beépítettük az igényeiket a képzésbe. 

Ez számunkra egy fantasztikus lehetőségekkel kecsegtető fejlesztési irány, mert felsőoktatási intézményként be tudunk integrálódunk a BMW globális hálózatába, megkapjuk a BMW globális megoldásait és megközelítéseit, amivel rendkívüli módon jól járunk” 

– fejtette ki a rektor.
 

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ehetős Odó
2024. augusztus 31. 08:13
Akik azon nyafognak, hogy minek ide egy festőüzem, azt elfelejtik, hogy ez csak egy részlege egy leendő összetett gyártóüzemnek. Hogy miért hozták előre ennek az üzemegységnek az indítását, az valószínűleg a BMW belső ügye, feltételezem, hogy olcsóbb megoldás átmenetileg innen szállítgatni festett kasztnikat, mint otthon csinálni párhuzamosan egy beruházást, ha már itt úgyis van.
zsocc44
2024. augusztus 30. 21:52
A BMW és a Mercedes együtt nem adott el fele annyi autót, mint VW. Számokban BMW 2,3 millió, Merci 2,01, VW 9,24 millió. 2023-ban persze.
states-2
2024. augusztus 30. 19:00
Komcsikat megüti a laposguta.
Akitlosz
2024. augusztus 30. 16:41
A debreceni BMW-gyár nem magyar gyár, hanem német gyár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!