Deutsch Tamás: Az Európai Parlamentben is becsengetnek, durva viták várhatók a fehérgallérosokkal

2024. augusztus 29. 22:02

Egy hét múlva indul a politikai szezon, melyben az eddigieknél is durvább vitákra lehet számítani. A Fidesz politikusa erről nyilatkozott a Hír TV Napi aktuális műsorának.

2024. augusztus 29. 22:02
Deutsch Tamás

Nyitókép: Deutsch Tamás Facebook-oldala, Vogt Gergely képe

A Fidesz európai parlamenti képviselője, Deutsch Tamás nyilatkozott a Hír TV műsorában: a politikus szerint adná magát az indítás, miszerint nyugaton a helyzet változatlan, de szerinte ez „sajnos nem igaz”. Mint elmondta, „nyugaton a helyzet sajnos még a néhány hónappal ezelőttinél, az európai parlamenti választások időpontjához képest is sokkal rosszabb.” A politikus szerint az a 4-5 legfontosabb kérdés kerülhet leginkább napirendre, amely 10 és 100 milliónyi európai polgárt érint.

Ezek közül elsőként a háborút említette. Mint elmondta, „most már a több mint két és fél évnyi, totálisan elhibázott brüsszeli politika miatt nyakig van benne az ukrajnai háborúban az Európai Unió”. Hozzátette azt is, hogy „nyugodtan mondhatom, tán egyes egyedül Magyarország az, amelyik ebből ki tudott maradni”.

Egyre több halott, egyre több fegyver, egyre több pénz, egyre katasztrofálisabb helyzet” – jellemzi a háborús helyzetet a képviselő.

„Ezzel szoros összefüggésben ne feledkezzünk el arról, hogy gazdasági bajok vannak Európában.” „Összességében a 27 tagú Európai Unió kizárólag a közép-európai országok (országonként) megközelítőleg 2-3 százalékos gazdasági növekedésének köszönhetően nincsen recesszióban.”

Egyre szomorúbb gazdasági tünetei vannak mindennek az európai gazdaságot illetően, ami már érezteti, főleg a nyugat-európai országokban, a polgárok pénztárcájánál a hatását.”

Harmadik problémaként az elmélyülő migrációs válságot emelte ki. Úgy fogalmazott: „Én nem akarok ízetlenkedni, de azt tudom mondani, hogy ha az egészen borzalmas, szívbemarkoló németországi késes merényletek után nem lesz gyökeres változás, akkor annak beláthatatlan társadalmi robbanásban testet öltő következményei lehetnek Nyugat-Európában.”

A politikus azt is igazságtalannak tartja, hogy miközben „a déli határunk, az európai unió külső határának a védelmére egy árva buznyáknyi hozzájárulást nem kaptunk Brüsszeltől, hanem jutalmul még, mivel ezt tettük, betartottuk az uniós jogszabályokat, hogy megvédjük Európát, még egy 200 millió eurós egyszeri büntetést, plusz napi egymilliós további büntetést rótt ránk ki az Európai Bíróság.”

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: „Az Európai Bizottságnak először fel kéne állnia, de én úgy látom, hogy egy intézményi válsággal fenyeget a helyzet, lévén a régi-új elnökasszony egy letagadhatatlanul súlyos korrupciós ügyben érintett”. Végül, de nem utolsó sorban a politikus szerint egy fontos téma „az a politikai őrültekháza, aminek mi sokszor elszenvedői vagyunk”. Mint elmondta, „az a politikai hidegháború, amit a brüsszeli diktátumokkal a saját útjukat járni akaró, szuverén politikát folytatni akaró országokkal szemben folytatnak, azzal az egység fenntartásának látszatát is fenyegeti.”

A teljes beszélgetés alább nézhető és hallgatható meg:

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SpaniferRoland
2024. augusztus 30. 06:46
nem is lett a cikkre sok komment ,érzik a fideszgyökerek is ,hogy egy mocsodék képviseli a hazájukat,:DDDD
Pelso j.
2024. augusztus 30. 05:35
Ne aggódj a durva viták miatt, tompi. Személyed, eddigi tevékenységed szilárd alapja, garanciája a csoportod jelentőségének, megítélésének az EP-ben. Vajon mit tudhatsz te, hogy hagyják neked, hogy immár hosszú évek óta, folyamatosan égesd magatokat, a pártod, a főnököd odakint?
files32
2024. augusztus 30. 05:27
Poroska Tomi.
lipsiboy
2024. augusztus 30. 04:32
Megszólalt a porszîvó😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!