Bevallotta a „független” HVG: igenis van háborús infláció

2024. augusztus 28. 22:39

Egy elemzés során árulták el az igazságot.

2024. augusztus 28. 22:39

Nyitókép: HVG

A Mandiner több alkalommal is foglalkozott már a HVG „függetlenségével”. „Fizess elő a 45 éve független HVG-re online és printben is!” – így reklámozta magát korábban a születésnapját ünneplő hetilap és internetes hírportál.

A sajtószabadságra igen érzékeny, liberális HVG-nél úgy tűnik, senkit sem zavar, hogy 45 éve még diktatúra volt, amelyben aligha adtak ki független lapokat.

Hogy miként lehetett egy lap a pártállami időkben független, azt nem tudni.

A „független lap” 2023 végén azzal is meglepte az olvasóit, hogy totálisan megbukott a 2022-es jóslata, ugyanis se csődhullám, se tömeges munkanélküliség nem sújtotta hazánkat.

Vasárnap azonban újabb mérföldkőhöz érkezett az internetes hírportál. A lap arra azt fejtette ki, hogy az európai fiatalok miért választják egyre nagyobb arányban az egész Európai Unióban a jobboldalt. „A választ abban vélik felfedezni, hogy a Z generáció válságok közepette nőtt fel, tagjai úgy érzik, sokkal nehezebb az életük, mint a szüleiké volt, s esélyük sincs arra, hogy olyan legyen, mint az övék volt. Először jött a 2008-as pénzügyi kataklizma, utána az eurózóna adósságválsága. A 2019-es EP-választás után tört ki a koronavírus-járvány, nyomában a megélhetési és lakhatási válsággal,

majd 2022-ben jött az ukrajnai háború, amely rég látott inflációt okozva vitte magasba az energia és az élelmiszer árát”

– állapította meg a cikk szerzője.

Ez utóbbi kijelentés meglepő lehet a hetilap és internetes hírportál olvasói számára, ugyanis a lap eddig következetesen tagadta, hogy az inflációt a 2022-ben kitört ukrajnai háború generálná.

***

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. szeptember 09. 18:14 Szerkesztve
Van, csak a magyar a csúcspontján háromszor annyi volt, mint a többi " háborúsújtotta" európai országé!
llnnhegyi
2024. augusztus 29. 17:31 Szerkesztve
A HVG simlis kókler sunyi. 90%-ban. Egy kivitelről tudok,biztosan,hogy nem: CSATLÓS HANNA újságíró.
Pelso j.
2024. augusztus 29. 14:23
Nyilván legtöbb eu országban van valamennyi háborús infláció, de nálunk hozzájön még: Soros, az EU, a turáni átok, Gyurcsány, a libsik, Kun Béla, és az UFO-k, -na ezért több.
steinamanger-2
2024. augusztus 29. 13:25 Szerkesztve
A magyar inflációt a háború generálta és az elhibázott gazdaságpolitika erősítette fel, ráadásul a versenyképesség elvesztésétől való félelem miatti alacsony keresetek által jobban sújtottak minket mint az EU többségét. Ezért volt ársapka a csirkefarháton pl. Az maga volt a beismerő vallomás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!