„Amíg a gyermek iskolában van, ne vonja el a figyelmét a telefon” – klinikai szakpszichológus a telefonhasználat korlátozásáról (VIDEÓ)

2024. augusztus 13. 13:00

„Ez a rendelet nagy előrelépés a fiatalok mentális egészségének védelme érdekében” – hangsúlyozta Hal Melinda.

2024. augusztus 13. 13:00

Nyitókép illusztráció. Fotó: ANP MAG / ANP via AFP

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, döntött a kormány az iskolai mobilhasználatról. A rendelet szerint az oktatási intézményekben korlátozás alá esnek a többi között a telekommunikációs-, valamint az okoseszközök is. 

A kormánypártok szerint a rendelet célja, hogy a tanulóknál napközben ne lehessenek olyan eszközök, amelyek nem segítik, hanem hátráltatják őket a tanulásban

– hangzott a Magyar Nemzet videós összeállításában.

Arról, hogy ezt a szabályozást miént fogják a gyakorlatba iktatni, arról az oktatási intézmények egyéni hatáskörben dönthetnek.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Facebook

Idézőjel

A tanítási órák megkezdése előtt le kell adniuk a mobiltelefonokat.

Hal Melinda klinikai szakpszichológus szerint 

ez a rendelet nagy előrelépés a fiatalok mentális egészségének védelme érdekében. 

Az MCC Tanuláskutató Intézetének vezető kutatója hangsúlyozta, hogy káros a telefonhasználat. „Azok a függőségek, amelyek most leginkább a fiatalokat érintik, – valamint a szüleiket és a szakembereket egyaránt – azok az agyunkra tartós károkozást mérnek. Éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy 

abban a 8-9 órában, amíg a gyermek iskolában van, ne vonja el a figyelmét a telefon, ne legyen az, hogy előveheti az órán és ne is kelljen használnia

– jelentette ki a szakértő.

Hal Melinda leszögezte, hogy nagyon üdvözli ezt a rendeletet, és reméli, hogy további szabályozások lesznek még a következőkben.

A lap videós összeállítását a témában alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
google-2
2024. augusztus 13. 15:12
Az ellenzőknek nem a gyerek a fontos, hanem az, hogyan éljék ki ezen az úton is az Orbán-fóbiájukat.
Kormánypárti2
2024. augusztus 13. 15:05
Képrögzítős kamerás szekrény amibe a gyerekek saját kezűleg beteszi, a nap végén kiveszi a telefonját, más érintése nélkül. Ha nem teszi és lebukik, szankciók sora majd kirúgás.
FeketeFehér
2024. augusztus 13. 13:19
A fidesz mindentől és mindenkitől fél, ami/aki okos. :))))))
MyOp
2024. augusztus 13. 13:15
Made in Pintér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!