Államtitkár lett a volt romaügyi kormánybiztos, illetve egy volt EP-képviselő is

2024. augusztus 30. 07:36

Sztojka Attila mellett Kósa Ádám is a Belügyminisztérium államtitkára lett.

2024. augusztus 30. 07:36
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A csütörtök este megjelent Magyar Közlönyből derült ki, hogy a Fidesz országgyűlési képviselője, a korábbi roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos a Belügyminisztérium államtitkára lett, Sztojka Attila szervezete, a Cigány Közösségek Szövetsége nyerte az országos roma önkormányzati választást is, ezt a tisztséget a képviselőség mellett is betöltheti.

Bár a közlönyből a szokásoknak megfelelően nem derül ki, mi lesz a politikus feladata, de a HVG szerint a tárcán belül romapolitikai államtitkárság alakul. Szintén a Belügyminisztérium államtitkára lett Kósa Ádám is, aki 15 éven át volt a Fidesz EP-képviselője. Kósa volt az első képviselő az Európai Parlamentben, aki jelnyelven kommunikált. 


 

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 30. 12:29 Szerkesztve
Lassan több államtitkár van a kormányban, mint ahány orvos és tanár az országban.
formaegy-2
2024. augusztus 30. 08:32
Úgy döntöttem inkább nem írok semmit. Egy kérdést azért feltennék: Forgács (aki a legmegfelelőbb ember lenne!) miért nem? Tudom a választ, de ezt sem írom le.
Welszibard
2024. augusztus 30. 08:26
Forgács Istvánnak jobban örültem volna. Okos és sok éves valóságismeret, alapos iskolázottság áll mögötte. Remélem, Sztojka Attila nem ahhoz a "Sztojka" alvilági klánhoz tartozik, akikkel egy időben tele voltak a börtönök, még a HIT Gyülekezetében is ott trónoltak, mint "megtért" bűnözők, de késes éjszakai üzletrabló gyilkos is volt "Sztojka" néven. Sajnos, a név rossz omen is lehet.
hegyaljai-2
2024. augusztus 30. 08:18
Nem hagyják őket az út szélén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!