AI-újságírás: kiket és hogyan zsákmányol ki ma Gattyán György?

2024. augusztus 14. 21:01

Gattyán György az érdekeltségébe tartozó Frisshírek szerkesztősége többségét mesterséges intelligenciára cserélte, a főszerkesztő is távozott.

2024. augusztus 14. 21:01
null
Kőszeghy Ferenc
Kőszeghy Ferenc
Mérce.hu

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

„Első látásra ugyan szórakoztató eredményeket szülő innovációnak tűnhet, de ezzel együtt a kizsákmányolás új formájának vagyunk tanúi. Mi a közös Gattyán pornóipari és egyéb vállalkozásaiban és a mesterséges intelligenciában?

Gattyán György innovációi

Gattyán Györgyöt, Magyarország ötödik leggazdagabb üzletemberét, aki 398 milliárdos vagyonnal rendelkezik, a LiveJasmin nevű szexkamera-szolgáltatás tette gazdaggá. A magyar »Elon Musk«, korunk innovátora, a rendszerváltás utáni magyar hagyományokat követve a nők testének kiárusítását (hagyományos nevén: kerítést, striciskedést) forradalmasította, a digitálizáció, a hálózat-alapú technológiák kiaknázásával.

A dolog lényege, mint bármelyik platformkapitalizmusra alapuló vállalkozás esetében, hogy a hagyományos tartalom-előállítást és terjesztést egy olyan hálózatos, digitális platformra cseréli, ahol a tartalomelőállító maga intéz mindent, a vállalkozás csak a felületet biztosítja. Ebben a rendszerben, szemben a hagyományos pornóval, nem egyirányú a tartalom, hanem a web 2.0 »közösségi« szellemében a felhasználó interakcióban van a tartalomgyártóval, utasíthatja a nőt, mit csináljon.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patriota-0
2024. augusztus 19. 09:30
Ez a Mandinernél is így van. Ha emberek írnák a cikkeket, odaírnák a nevüket! Minden ember büszke arra, hogy ha megjelenik valahol az írása. Ha nincs név, egy hír alatt, akkor azt a ChatGPT írta. Aki azt hiszi, hogy ez lehetetlen, tegyen egy próbát! Adjon meg egy témát, vagy egy külföldön megjelent hírt, és 10 másodperc alatt elkészül a hír. Megadható, hogy jobb, vagy baloldali, liberális, vagy konzervatív felfogásban íródjon a cikk! Nekem nincs ellene kifogásom, ha az AI szerkeszti a híreket, csak akkor írják oda!
nempolitizalok-0
2024. augusztus 16. 14:09
Fura. Pornó, de itt nincs Kitty. Amúgy a ballibsi elég ostoba ahhoz, hogy neki aztán tökmindegy, hogy a ballibsi cseléd, vagy az MI nyomja neki az orbánfikát.
Gullwing
2024. augusztus 15. 22:59
A ballibcsi azért nyafog mert egy ballibcsi csöppet szivatja a ballibcsiket?! Szép világ!
GrumpyGerald
2024. augusztus 15. 11:40
Dejszen miabaj Mérce bácsi, ő csak PROGRESSZÍV!!!?444
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!