A magyar Szajna hete

2024. augusztus 10. 18:56

A Szajna nekünk nem lehet a Balaton.

2024. augusztus 10. 18:56
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Nyitókép: Bozhan Memis / ANADOLU / Anadolu via AFP

„Azt állította Orbán Viktor (Facebook oldalán a nyíltvízi olimpiai versenyen elért magyar arany- és bronzéremhez gratulálva), hogy »nekünk a Szajna a Balaton. Dicsőség a Szajna hőseinek«.

Ezzel szemben a tény az, hogy a Szajna nekünk nem lehet a Balaton, hiszen a Fidesz-média zászlóshajója, a Magyar Nemzet pár napja még azt írta: »a Szajna megint szennyezett lett, a kutyakomédia folytatódik az olimpián (…) nyílt vízi úszóink aggódhatnak«. Szerencsére nem aggódtak, mert ugyebár mitől kéne félniük a Balatonban?

Ezt is ajánljuk a témában

Azt állította Szijjártó Péter külügyminiszter (Facebook oldalán), hogy »a brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg. (…) Először befürdött a békemisszió támadásával azok után, hogy Orbán Viktor kijevi, moszkvai, pekingi és floridai útjait követően tárgyalt egymással az amerikai és az orosz hadügyminiszter, a svájci és az orosz külügyminiszter, az amerikai és a kínai külügyminiszter…«

Ezzel szemben a tény, hogy ezeknek a tárgyalásoknak abszolút semmi közük nem volt Orbán úgynevezett körútjához. Az amerikai és az orosz hadügyminiszter egy hónappal azelőtt is tárgyalt egymással, a svájci külügyminiszter az év elején ugyancsak találkozott már Lavrovval, hogy meghívja őt a Svájcban rendezett békekonferenciára, majd most tájékoztatta őt az ottani eseményekről. Az amerikai külügyminiszter pedig olyannyira nem Orbán állítólagos közvetítése miatt találkozott két hete kínai kollégájával, hogy ezt már áprilisban is megtette, sőt nemcsak a külügyminiszterrel, hanem Hszi elnökkel is tárgyalt. Biztos Orbántól kapta meg a telefonszámát.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. augusztus 12. 07:22
Bolgár sem lehet a miénk.Soha.
Nimril
2024. augusztus 12. 02:09
Nincs kedved követni Puzsért, vagy a maoista fasszopót? Vén komcsi geci.
Szuperszig
2024. augusztus 11. 19:29
Annyira szánalmas a ballibbant bácsi, hogy még a trolljaik is elkerülik a kommentelést. Pedig bástyaelvtárs nagy barátja Albán úrnak.
2024. augusztus 11. 16:44 Szerkesztve
„Ki a nagyobb háborús bűnös: az az oldal, amelyik kész tárgyalni a háború befejezéséről, vagy az, amelyik ragaszkodik ahhoz, hogy folytatni kell a háborút anélkül, hogy látszana a vége, nem számít, hány élet veszik el közben?” Arnaud Bertrand Az EU vezetésében sokan háborús bűnösök! A hazai ellenzék is az! Erkölcstelenek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!