A Fidesz nem tűri az erőszakot: minden tisztségéről lemond és távozik a pártból Győrffy Balázs

2024. augusztus 23. 11:04

„Viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben!” – szögezte le közleményében a kormánypárt.

2024. augusztus 23. 11:04
Győrffy Balázs, Fotó: Győrffy Balázs Facebook-oldala

Nyitóképen: Győrffy Balázs, Fotó: Győrffy Balázs Facebook-oldala

 

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt. A múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult. Elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tettem. Cselekedetemet rettentően sajnálom” – írta közösségi oldalán Győrffy Balázs, azóta EP-képviselői mandátumáról, és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is lemondott politikus.

Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől”

fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy „Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok.”

A Fidesz is nyilatkozott az ügyben

„A Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösségünk tagja!” – szögezte le a nagyobbik kormánypárt közösségi oldalán. Mint írták:

Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségünkből. Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben!”

Mint hozzátették: „Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.”

Megindultak a reakciók is a lemondás hírére

Győrffy Balázs lemondásának hírére nem sokkal FB-bejegyzése után megindultak a reakciók. Bohár Dániel péládul azt írta:

Aki nőket bántalmaz, annak nincs bocsánat!”

Mert a patrióta közösségben nincs helye olyan férfiaknak, akik nőket bántanak, nincs helye a Magyar Péter-féle erőszakoskodóknak” – tette hozzá az infuenszer. Teljes bejegyzését itt tekintheti meg.

Győrffy Balázs bejegyzését itt olvashatja:

A Fidesz közleménye pedig itt tekinthető meg:

 

Összesen 235 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 24. 20:48
""Magyar Péter egy szórakozóhelyen garázdálkodott, verekedett, nőket molesztált. Mikor mond le? " Bastyaelvtars konstantinapolyi 2024. augusztus 23. 13:55 "Én ilyenrol nem tudok" És vajon csótányeftás, a napelemszociológus utánanézett-e már ennek?
rugbista
2024. augusztus 24. 08:14
Legyen a MP az ellenzék bálványa, de talán nem ártana, ha a Fidesz valami olyan, legalább tisztességesnek látszó, tehát magát nem a tajtrészegségig leszopó embert küldene Brüsszelbe, aki szégyent hoz a hazánkra. Tényleg nem volt egy különb krapek? Esetleg nem kellene egy bizonyítványt kérni a képviselőjelöltektől, mennyire bírják a piát, hogy férfiak-e vagy szar pubik, akik fejreállnak 3 felestől, és ha tíztől, azt tudják, és megállnak ötnél? Szégyen!
krupps
2024. augusztus 24. 07:38
Amíg nem tudom, kit ütött és miért, nem foglalnék állást. Van olyan nő, akit én is ütnék. Ha valaki gyökér, azt ütni kell. Akármilyen nemi szerve van.
southwind-2
2024. augusztus 23. 17:14
ráadásul még a deformpedo egyháznál is presbiter...ajaj
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!