A fél fővárost lezárják majd az augusztus 20-i ünnepségek miatt

2024. augusztus 19. 06:38

Mutatjuk a részleteket.

2024. augusztus 19. 06:38
null

Nyitókép: Peter Kohalmi / AFP

Az augusztus 20-i ünnepségek miatt jelentős forgalomkorlátozásokra kell majd számítani Budapesten. A nemzeti ünnephez kapcsolódó állami rendezvények miatt a belváros több pontján lezárások lesznek – írta meg a vezess.hu.

A délelőtti órákban a légi parádé miatt lezárják a Duna-part közvetlen környezetét, délután pedig a Szent Jobb-körmenet idején a József Attila utca és a Bazilika környékén várhatóak forgalmi korlátozások. 

Ezen kívül a Lánchíd egész nap csak a gyalogosok számára lesz megközelíthető, valamint lezárják a Budai Vár, a Várkert rakpart és a Műegyetem rakpart egyes szakaszait a közúti és villamos forgalom elől. Este 19:00-tól, a tűzijátékra való felkészülés részeként, a Margit híd és a Szabadság híd közötti területen lezárják a hidakat, rakpartokat, valamint a környező utcákat.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a korlátozások és a várhatóan nagy tömeg miatt sűrített közösségi közlekedési járatok, különösen a metrók igénybevételét javasolja. A BKK arra kéri az utasokat, hogy kövessék figyelemmel a tűzijátékhoz kapcsolódó közlekedési változásokról szóló tájékoztatásokat.

A tűzijáték augusztus 20-án, kedden 21:00-kor kezdődik, és 21:35-ig tart.

A késő délutáni és esti időszakban a Margit híd–Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Krisztina körút–Vérmező út–Margit körút által határolt területen közúti és felszíni közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani, az érintett járatok módosított útvonalon közlekednek majd.

A forgalmi korlátozások részletei a következők:

  • A Pesti alsó rakpart lezárva a Margit híd és a Közraktár utca között, a Budai alsó rakpart pedig a Rákóczi híd és a Margit híd között.
  • A Lánchídon csak gyalogosok közlekedhetnek, majd 20:00-tól teljesen lezárják a hidat a gyalogos forgalom elől is.
  • A Budai Vár területén folyamatosak a korlátozások.
  • A Magyar Ízek Utcája rendezvény miatt zárva van a Lánchíd utca és a Várkert rakpart.
  • A Műegyetem rakpart és a Budafoki út a Szent Gellért térnél teljes szélességben lezárva.
  • Az V. kerületi Alkotmány utca továbbra is zárva marad.
  • 16:00-tól korlátozzák a közúti forgalmat a Margit hídon, az érintett autóbuszok mindkét irányban a villamosvágányokon közlekednek.
  • 19:00-tól lezárják a Szabadság hidat, az Erzsébet hidat és a Margit hidat is.
  • 14:00 és 20:00 között a Szent Jobb körmenet miatt korlátozzák a forgalmat a V. kerületi József Attila utcában és a Bazilika környékén.

Augusztus 21-én reggel 6:00-kor megnyitják a Lánchidat és a Műegyetem rakpart egy irányú forgalmát, míg a Műegyetem rakpartot és az Alkotmány utcát augusztus 23-án, kora reggel nyitják meg újra teljes szélességben.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. augusztus 19. 08:00
Egy ellenzéki fészekben minek ilyen világraszóló eseményt rendezni? A rikkancs majd próbálja ellopni az érdemeket. :( Fehérvárra költöztetni a kormányt, a parlamentet, a libernyákok meg küzdjenek egymással meg a bűnözőkkel. A rikkancsot a sajátjai üldöznék el.
2024. augusztus 18. 17:56 Szerkesztve
Méregdrága mulatság tízszeres Bekerülési Áron. Milyen Áron a felelős az államkassza éves osztásáért és visszaosztásáért is. (remélem akkora vihar lesz, hogy többet nem lesz érdemes megtartani és a jé mi van ott birkák is lemondanak a Szentistván éji álomról a Bosszúkések éjszakájának javára.))
Szuperszig
2024. augusztus 17. 21:14
Mivel szervezetten lesznek a lezárások, élhetőbb lesz Budapest, mint egy normális hétköznapon.
atti64
2024. augusztus 17. 18:46
NEM IRIGYLEM AKI PESTEN LAKIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HA FIZETNÉNEK SE LAKNÁK OTT!!!!!!!!!!!!!!!NEM MÉG 30 MILLÁERT VEGYEK VALAMI SZART!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!