Vigyázzunk! Az év eddigi legforróbb napja következik

2024. július 16. 07:39

Kedden a napi hőmérsékleti rekord és az abszolút rekord is megdőlhet.

2024. július 16. 07:39
New York City Exteriors And Landmarks

Nyitókép: Craig T Fruchtman / Getty images

Ugyan a keddi napon hűvösebb reggelre ébredtünk, de a nap folyamán továbbra is forróságra számíthatunk a HungaroMet jelzése szerint. 

A hőmérséklet nap közben 35 és 41 fok között alakul.

Az ország délkeleti régióiban ennél magasabb értékeket is mérhetünk. Emiatt nemcsak a napi hőmérsékleti rekord (40 fok, 1928., Szerep), hanem az abszolút rekord (41,9 fok, 2007., Kiskunhalas) is megdőlhet.

A HunagroMet szerint az északkeleti területeken zivatarokra van kilátás, így itt az időjárás valamivel enyhébb lehet. Szórványosan várhatók továbbá záporok, zivatarok, különösen egy délnyugat-északkelet tengely mentén. Az intenzívebb cellákat felhőszakadás, erős, viharos széllökések és jégeső kísérheti.

Mivel az év eddigi legforróbb napja következik, kiemelten fontos, hogy figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre, és hogy igyekezzük klimatizált, árnyékos helyen tartózkodni.

***

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­­­ ­s­z­­e­­x­­i­ ­p­­­u­­­n­­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
békalepcse2.0
2024. július 16. 10:23
Amig a vizek kérdését nem rendezi az emberiség adsig bizony mindig lesz forróság. A víz klimatizálja a földet alapvetően. A felszini és felszín közeli vizek amik a klímára igen nagy hatással tudnak lenni. Ha van víz és párolog, akkor kialakulnak a gomolyfelhők amik árnyékolják a felszínt, a párolgás hőelvonással jár, és a felhők még bónuszként visszaverik a nap beeső energiáinak jelentős részét. Felhős ég alatt még nem igen volt kánikula! A széndioxid mantra pedig a világ legnyagyobb tudományosnak kikiálltott hazugsága! Semmi köze a felmelegedéshez! A hiányzó felszíni és felszín közeli vizek hiánya ami ilyen szélsőséges időjárásért felelős.
Obsitos Technikus
2024. július 16. 08:52
A köznapi ember hőérzetét vajmi kevéssé befolyásolja, hogy a 39.9 nem rekord, a 40.0 meg igen..
Kybon
2024. július 16. 08:23
Ha marad a század végére élő ember, és lesz még tudomása a történelemről, azokat a pasasokat, akik a közös klímavédelem helyett kiprovokálták az ukrániai háborút, csúnya szavakkal fogják emlegetni. Ezek az amerikai nagyurak önhittségükben elkövették nyomorult életük legnagyobb hibáját. (Pedig az infójuk megvan, és a bunkerben is elfogy egyszer a konzerv...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!