Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Vidnyánszky Attila Udvaros Dorottya interjújáról: Beleillik egy mintázatba

2024. július 05. 13:24

„Ezek nem kifejezetten kollegiális gesztusok” – jelentette ki Nemzeti Színházi vezérigazgatója.

2024. július 05. 13:24

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Gulyás Márton vendége volt nemrég Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas színművész a Partizánban beszélt az édesanyjáról, Dévay Camilla színművészről, összehasonlította a Jordán-, az Alföldi- és a Vidnyánszky-érát, de szóba került a jelenlegi igazgató színházfelfogása és természetesen a sajnálatos baleset is.

Mint ismert, Udvarosnak nem kínáltak új szerződést a Nemzeti Színházban, így „kenyértörésre” került sor. Azonban a színésznő pár napja aláírta a szerződését, tehát játssza tovább a szerepeit. Mint ahogy a Nemzetiből elszerződött színészek – kivétel nélkül.

Udvaros Dorottya a beszélgetés során több valótlan kijelentést is tett. Az interjúra az Origo.hu-n reagált a színház direktora. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Vannak még véletlenek.

„Maradnék a tényeknél”

Vidnyánszky Attila úgy fogalmazott, hogy „mivel a Partizán-beszélgetésben is túl sok volt az érzelmi »érvelés«, inkább maradnék a tényeknél. A magát szeriőznek meg mértékadónak tituláló sajtó érdekes módon mindig az ilyen »azt éreztem, vannak már a bűnlajstromomon sorakozó dolgok«, és »nem voltak csillagos ötösök a bizonyítványomban” típusú kinyilatkoztatásokat emeli ki”. 

Majd hozzátette, „ez komolytalan vagy legalábbis nem több hangulatkeltésnél akkor, amikor folyik egy rendőrségi nyomozás, a balesetet szenvedő színészek kártalanításáról hamis állítások hangoznak el, amikor Dorottya a saját munkatársai által elvégzett belső vizsgálatot »látszattevékenységnek« nevezi”

A direktor kijelentette, „lássuk be, 

ezek nem kifejezetten kollegiális gesztusok.

 Ahogyan az sem, hogy az elmúlt két társulati ülésre nem jött el, így – a médián keresztül – pedig nehéz a színházi közösségünket érintő párbeszédet folytatni. Már ha ez a cél. De a kérdésére válaszolva: az egész interjú önmagában nem okozott meglepetést, beleillik egy mintázatba” – szögezte Vidnyánszky.

Hozzáfűzte, hogy még őt is megdöbbentette, „milyen mély gyűlölet vezetheti a műsorvezetőt, amikor izzadságszagú módon préselne ki Dorottyából egy-egy terhelő esetet a hozzám vagy a Nemzeti Színházban rendezők köthető megengedhetetlen viselkedésére”.

„Nagyon kell Dorottyának igyekeznie, hogy tizenegy éves működésemből valamilyen példácskát felhozzon. Ez a megfelelési vágy már csak azért érthetetlen számomra, 

mert a művészi kvalitása nem indokolná ezt az igazodási kényszert”

– zárta a gondolatkört Vidnyánszky Attila.

A teljes interjút ITT olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 06. 11:58 Szerkesztve
A Nemzeti Színház eddig kéthavi fizetést, összesen 988 922 forintot folyósított számára. A baleset óta táppénzen van, ami munkabaleset esetén 100 százalékos lenne, de a színházzal kötött szerződése és az abban szereplő ekhós adózási forma miatt a táppénze összege kéthetente 90 050 forint. Szász Júlia leírta, hogy mivel november 10-én történt a baleset, így a teljes novemberi fizetését már nem kapta meg. November 21-én érkezett a számlájára egyhavi munkabér segélyként, majd december 14-én ismét átutalták egyhavi bérét, viszont azóta nem utaltak. Vidnyánszki felelőssége elől gyáván menekülő, érzéketlen hazug tróger.
Menhetten
2024. július 06. 11:57
Szász Júlia szerint nem igaz Vidnyánszky állítása!.. V.Attila pénteken hosszú interjút adott az Origónak, amiben azt mondta, hogy november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a két színész, a táppénzen felül, különböző jogcímeken. „A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk. Szász Júliának és Udvaros Dorottyának hiszünk! Vidnyánszky hazudik!… Lehet, utasításra teszi, de ez nem menti fel! Szomorú hogy a kultúrát is fentről irányítják..
2024. július 06. 11:08 Szerkesztve
A Nemzeti Színház igazgatója Udvaros Partizánnak adott interjújára reagált. A Nemzeti Színházban történt balesetben megsérült egyik színész, Szász Júlia, aki több ponton is cáfolta Vidnyánszky Attila színházigazgató állításait. Szász Júlia azt írja, hogy az igazgató állításával ellentétben nem kaptak fejenként 5 millió forintot Horváth Lajos Ottóval a baleset után, és posztjában részletesen levezeti, hogy mennyi pénzt kapott a baleset óta, azt írja, kártérítést nem kapott. Szász Júlia szerint Vidnyánszky egy Magyar Nemzetnek adott interjúban mondta, hogy a „színésznek meg kell tanulnia egy-egy díszletet használni”, nem Udvaros Dorottya adta a szájába, ahogy a színházigazgató az Origónak állította. Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész a szerdai interjújában arról beszélt, hogy a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat egy „látszatesemény” volt. A színész szerint lehetett tudni, hogy a vizsgálat azt fogja megállapítani, hogy nincs egy személyi felelős.
catalina11
2024. július 06. 08:33
Gulyás Márton vendége volt nemrég Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas színművész a Partizánban beszélt" hát ugye Gulyás Márton Partizánja, Soros György méreglaborja. Odamennek a a NER-ben csalódottak, sértődöttek, kifakult zöldek, libernyákok, üldözöttek, vagy a libsimaffia új és még újabb messiásai. Ott aztán Gulyás elvtárs eléjük teszi a méregpoharat, valami szivárványszínű ronggyal lezárva, és a páciensek belemélyesztik a méregfogukat és befecskendezik a mérgüket. Gyulyás elvtárs pedig összegyűjti és jó pénzt kap érte Soros elvtárstól. Ezt hívják támogatásnak, az önzetlen fajtából, a függetlenek részére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!