Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Udvaros Dorottya meglépte a váratlant, a Katona József Színházban kötött ki

2024. július 05. 09:14

Vannak még véletlenek.

2024. július 05. 09:14
UDVAROS Dorottya
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Gulyás Márton vendége volt Udvaros Dorottya. A Kossuth-díjas színművész a Partizánban beszélt az édesanyjáról, Dévay Kamilla színművészről, összehasonlította a Jordán-, az Alföldi- és a Vidnyánszky-érát, szóba került a jelenlegi igazgató színházfelfogása és természetesen a sajnálatos baleset is. Udvarosnak nem kínáltak új szerződést a Nemzetiben, így kenyértörésre került sor. Azt azonban tegyük hozzá, hogy színésznő aláírta a szerződését, tehát játssza tovább a szerepeit.

Mint ahogy a Nemzetiből elszerződött színészek – kivétel nélkül.

Ezért nyilvánvalóan sértődött, mégis inkább Vidnyánszky sértődöttségéről beszélt az interjúban. Majd sejtelmesen úgy fogalmazott, hogy utolsó beszélgetésükkor megkérdezte a színházigazgatót, nem akar-e inkább hátrébb lépni a hatalmi pozíciótól, és visszatérni az alkotói élethez. Az igazgató nem adott egyértelmű választ, de Udvaros szerint olyasmit sugallt, hogy nem teheti. Miért ne tehetné? A színésznő erre nem tért ki, csak körmönfont módon a levegőben hagyta ezt az állítását.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tésztagyári szakmunkás
2024. július 06. 20:32
Katona József Színház egy menő hely! DK-s párttagkönyvre kedvezményt adnak a jegy árából.
Nimril
2024. július 06. 20:02
Most őszintén, ez meglepett valakit? :D
irmag2
2024. július 06. 11:07
Dorotty! Petőfi Sándor édesapjának megmaradt a véleménye egy versből: "Beszéltünk erről, arról, Amint nyelvünkre jött; Még a szinészetről is Sok más egyéb között. ... "Szeretném látni egyszer, Mint hánysz bukfenceket.""
melybuvar
2024. július 06. 10:38
Éppen arra járt és gondolta benéz. Aztán gyorsan beletörölte a csirkeszaros lábát a volt munkahelyébe és már ment is tovább véletlenszerűen a "népszarába, a 444-be, a portfólióba, a nyugatifény- be etc...hányados(ék) bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!