Gyurcsányék beleszálltak Máté Gáborba, a Katona József Színház igazgatójába

2024. január 11. 12:29

A DK mossa kezeit, ők csak önzetlenül segíteni akartak – Máté Gábornak a saját lelkiismeretével kell elszámolnia.

2024. január 11. 12:29

Válaszolt Gyurcsány Ferenc pártja Máté Gábornak a DK számára biztosított kedvezményes jegyek kapcsán megfogalmazott véleményére. A Katona József Színház vezetője az Indexnek adott interjújában

hibának és rettenetes ostobaságnak nevezte, hogy a DK-nak kedvezményes jegyeket biztosítottak. 

Ahogy Máté Gábor mondta, a mai napig nem hiszi el, hogy ez megtörtént, és megbocsáthatatlannak nevezte, hogy a munkatársai ezt tették vele.

Az Index megkereste a DK-t, hogy reagáljanak Máté szavaira. Gyurcsány Ferenc pártja válaszában azt hangsúlyozta, hogy végre mindenki számára világossá vált, amit a DK eddig is mondott: a párt a színház kérésére küldte ki a körlevelet az adatbázisára – Máté Gábor állításával ellentétben nem a párt tagjainak, hanem egy jóval szélesebb körnek.

A kérést a DK szívességből, ingyenesen, a fővárosi színházak nehéz finanszírozási helyzetét látva teljesítette.

Vagyis végképp megbukott az a hamis kép, hogy a DK maga kérte volna ezt – írta a párt.

A DK-n belüli esetleges vizsgálatra vonatkozó felvetést Gyurcsányék elképesztőnek nevezték, miután a párt ingyen teljesítette egy jegyértékesítési problémákkal küzdő színház kérését.

Gyurcsányék szerint ezért Máté Gábor részéről köszönet járna.

A Demokratikus Koalíció szerint a színházban indított vizsgálattal kapcsolatban Máté Gábornak a lelkiismeretével kell elszámolnia, aki a beosztottjait megbüntette, a saját vezetői felelősségével viszont nem foglalkozott. De a DK-nak semmi vizsgálnivalója nincsen, hiszen (mint fogalmaztak) ők csak a színház kérését teljesítették. Ha újra kérnék, újra segítenénk – tették hozzá.

Nyitókép: a DK születésnapi rendezvénye 2023 október 22-én. (Fotó: MTI/Hegedűs Róbert) 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2024. január 21. 16:34
Feri csak segített nekik. Mint az egykori reklámban a sportszeletes feka. Nesze sánta itt egy púp.
EJP1
2024. január 11. 19:36
A kommunisták már csak ilyenek!
elfújta az ellenszél
2024. január 11. 18:05
Ha segíteni akarnak egymásnak, akkor össze kell hangolni a műsorpolitikát. Ajánlható Fagyejevtől az Ifjú gárda nyugdíjas munkásőr kedvezménnyel, a Meseország mindenkié Gyurcsány előadásában, alkalmi beugrónak Gréczi a farokmutatvánnyal.
paracelsus-2
2024. január 11. 17:43
Patkányok egymásközt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!