Pár óra múlva döntenek a sorsáról, azonban Von der Leyen egy dologgal van elfoglalva: „Orbán”

2024. július 18. 10:36

„Ez az úgynevezett békemisszió nem volt más, mint egy megbékélési misszió” – mondta az Európai Bizottság jelenlegi elnöke.

2024. július 18. 10:36

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

A Mandiner beszámolt róla, hogy egy nappal a sorsdöntő választás előtt, szerdán Ursula von der Leyent elmeszelte az Európai Unió Bírósága a hírhedté vált Covid-19 vakcinaszerződésekkel kapcsolatban. Az Európai Unió Bírósága úgy döntött, hogy az Európai Bizottság nem biztosított „kellően széles körű hozzáférést” a nyilvánosság számára a Covid-19 vakcinaszerződésekhez,

és szabálytalanságokat talált a dokumentumok egyes részeinek szerkesztésére vonatkozó indoklásában.

Szerdán este két indítványt nyújtottak be Ursula von der Leyen elnökségéről szóló szavazás elhalasztására,

ezek közül az egyiket a független német baloldali Sahra Wagenknecht, egy másikat pedig az Európai Parlament Baloldali képviselőcsoportja.

Az Euronews élő hírfolyamában azt írja, hogy csütörtökön Ursula von der Leyen Orbán Viktor békemisszióját is kritizálta. „Ez az úgynevezett békemisszió nem volt más, mint egy megbékélési misszió” – fogalmazott. A mondatot hangos taps követte az EP-ben.

„Senki sem akarja jobban a békét, mint Ukrajna népe, egy igazságos és tartós békét egy szabad és független ország számára” – tette hozzá. 

És Európa Ukrajna mellett fog állni, amíg csak szükséges, ez a mi üzenetünk”.

***

 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. július 18. 19:04
A háborúpárti hazai moslék-baloldal dékástól, tiszástól naná hogy megszavazta ursulát. Mocskos hazaárulók.
connorj
2024. július 18. 15:29
hvg.hu/tudomany/20240130_agy_szamitogep_interfesz_neuralink_chip_beultetes_telepathy_telepatia_gondolatvezerles VAJON KÖTELEZŐ LESZ MINDENKINEK A BOLYGÓN ??? karpathir.com/2024/07/11/az-ukran-kormany-ugy-dontott-hogy-a-katonai-mozgositas-hatalya-ala-nem-tartoznak-a-soros-birodalom-alkalmazottjai/
2024. július 18. 13:04 Szerkesztve
Mert biztos a dolgában. Biztos benne, hogy a posztján maradhat, azaz a globcsi gazdák kitartanak mellette.
Obsitos Technikus
2024. július 18. 12:39 Szerkesztve
Óóó-Báá rossz, négy láb jóó. :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!