Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Sorcserés támadás? Hajnal Miklós, Soproni Tamás és Orosz Anna is távozik a Momentum vezetéséből

2024. július 02. 06:43

Vasárnap Bedő Dávid és Cseh Katalin újraindulnak a tisztségükért.

2024. július 02. 06:43
null

Nyitókép forrása: Hajnal Miklós Facebook-oldala

A Népszava értesülése szerint Soproni Tamás, Hajnal Miklós és Orosz Anna is távozik a Momentum vezetéséből. A párt vasárnap tisztújítást tart, amely komoly kihívások elé állíthatja majd az új pártelnököt. A leköszönő Donáth Annát követő elnöknek ugyanis nem kevesebb lesz a feladata, mint hogy visszaállítsa a párt relevanciáját az európai parlamenti választásokon elért szerény, 3,70%-os eredményük után.

Az elnöki posztért Tompos Márton, az eddigi alelnök és parlamenti frakcióvezető-helyettes, valamint Fekete-Győr András, ex-elnök, ex-frakcióvezető indulnak, miközben a lap szerint 

a párton belül polgárháborús hangulat uralkodik.

Forrásaink szerint a feszültségek legfőbb oka Fekete-Győr visszatérési kísérlete, melyet agresszív kampánya is fokozott. Ez a párt vezető politikusait és Tompos elnökségének támogatóit is megosztotta.

Bővül a távozók névsora

Vasárnap biztosan távozik a pártvezetésből Soproni Tamás, Hajnal Miklós és Orosz Anna, míg Bedő Dávid és Cseh Katalin újraindulnak tisztségeikért. Tompos Márton elmondta, hogy a távozókkal is szívesen dolgozna, de szükségesnek tartja a vérfrissítést. Kiemelte, hogy olyan tehetséges, új emberek is vannak a pártban, mint Ruzsics Milán Zalában, Vajda Viktória Gödön vagy Szabó Bence Debrecenben.

Mindkét elnökjelölt hangsúlyozta, hogy a választás előtt nem kívánnak nyilvános üzeneteket váltani. Tompos ugyanakkor nem adott egyértelmű választ arra, elfogadná-e Fekete-Győr visszatérését, mondván, „először meg kell nézni, ki nyer, milyen csapattal és tervvel”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­­e­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­p­­­u­­­n­c­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Agricola
2024. július 02. 14:54
Hasad a Hajnal!
civilina-2
2024. július 02. 14:17
Nem az a baj a momentumosokkal, hogy fiatalok és tapasztalatlanok, hanem, hogy buták! Arra nem voltak képesek, hogy a liberális szdsz bukásának az okát megkérdezzék valakitől!
Hajnóczi Kristóf
2024. július 02. 10:48
Én még ég mindig Hajnal Miklóst irigylem. Ilyen külsővel, kisugárzással, ennyi ésszel (szerintem érettségije sincs), tehetséggel, tapasztalattal országgyűlési képviselő lehet, miután Budahegyvidéken megverte Fürjes Balázst. És igen, van (vagy lehet, hogy már csak volt?) az a politikai formáció, ahol szempont az, hogy egy FeGyőr Bandinál vagy egy Galacsin Ferinél egy hangyafasznyival kevésbé vagy képességtelen és tehetségtelen idióta (kerítést festesz, de rollert nem mosol). Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy a Hegyvidéken lakó Magyar Péter többek között Hajnal pályájának pillanatnyi felívelését irigyelte meg: rájött, hogy ahhoz hülye, egyedül meg pláne, hogy a Fideszben vigye valamire, a másik oldalon viszont az óegygézés magában elég a hetedik mennyországhoz. Hajnalt látva nekem eszembe jutott már, hogy basszus, ezt én is tudnám csinálni, tényleg nem kell hozzá semmi - és akár még jól is esne. Ahogy mondják, a szarból trágya lesz és kocsin viteti magát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!