Reagált a Coca-Cola: ezért szúrják ki a magyarok szemét silány minőségű Fantával

2024. július 17. 16:06

„A helyi és európai szabályozásoknak megfelelően receptúráinkat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítjuk” – írták.

2024. július 17. 16:06
Coca-Cola

Nyitókép: Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Fanta naranccsal kapcsolatban kiderült: dupla annyi narancstartalom van az olaszországiban, mint az itthoni üzletekben kapható termékben.

Külön érdekesség, hogy ezt a gyártó, a Coca-Cola sem tagadja a weboldalán található termékismertetőjében – szúrta ki az Index. „A Fanta Narancsot Európa-szerte gyártjuk, és a különböző országokban eltérő lehet a gyümölcslétartalma. Az egyes országokban a gyümölcstartalom többnyire hasonló a helyben kapható hasonló termékekéhez, valamint összhangban van az érvényes helyi szabályozásokkal” – szerepel a termékleírásban.

Az Index ezzel kapcsolatban megkereste a gyártót. A Coca-Cola Magyarország válaszában hangsúlyozta, kiemelten fontosnak tartják, hogy

olyan üdítőitalokat kínáljanak piacaikon, „melyeket a fogyasztók kedvelnek”,

úgy fogalmaztak, hogy „büszkék vagyunk arra, hogy Magyarországon az üdítőitalok széles választékát kínálhatjuk a víztől a teákon át a szénsavas üdítőitalokig”.

„A Magyarországon és az Európai Unióban elérhető Coca-Cola termékek összetétele teljes mértékben megfelel a helyi előírásoknak.

A helyi és európai szabályozásoknak megfelelően receptúráinkat a helyi fogyasztói preferenciákhoz igazítjuk,

és adott esetben egyes összetevőket a helyi ellátási láncokból szerzünk be, az egyes piacok hasonló termékeivel összhangban” – írták, felhívva a figyelmet arra, hogy „csomagolásainkon és weboldalunkon teljeskörű tájékoztatást biztosítunk termékeink összetevőiről és tápértékéről, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hozhassanak”.

Lázár János is reagált a hírre. „Ez kiszolgáltatottá teszi a magyar embereket. Az élelmiszeripari szemét dömpingje – ami nem kereskedelmi, hanem közegészségügyi kérdés – csak erős kontroll mellett tartható kordában.

Nem fognak koccintani a multik! Ez viszont nem hanta!”

– fogalmazott Lázár János.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­l­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­x­­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Zokni
2024. július 18. 10:42
Ez nagyon vicces. Mint a szocializmusban. A szar minőség nem az alacsony jövedelmek, a versenytársak igénytelensége, hanem Lázár elvtárs politikai igényéhez kell, hogy “feljavuljon”.
bélakatona
2024. július 18. 07:24
-A Fanta alapvető élelmiszer, ezért fontos hogy milyen minőségben kerül a fogyasztóhoz. -Nagy túrót! Mit akartál ezzel az egésszel? -Csak fel szerettem volna hívni a figyelmet egy nyilvánvaló dologra! -Anyád hogy van?
Jancsipapa
2024. július 18. 06:58
Ez csak a Fanta. Szinte minden más termék gyengitett hatóanyagú ,silány minőségű ,ami hozzánk jön . A mosóporok öblítők ,kozmetikai cikkek ,édességek ,élelmiszer készítmények és sorolhatnánk .És ez egyáltalán nem látszik az árakon ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!