Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Orbán Viktor közvetíthet Moszkva és Kijev között?

2024. július 04. 22:16

A kormány egyelőre nem erősítette meg a moszkvai látogatásról szóló (balos médiumokban megjelent) értesüléseket.

2024. július 04. 22:16

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Nem tartja kizártnak Jeszenszky Géza korábbi külügyminiszter és washingtoni nagykövet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök arra készül, közvetítsen Oroszország és Ukrajna között. Sajtóhírek szerint a magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvába utazhat, két nappal Orbán Viktor meglepetésszerű kijevi látogatását követően.

A kormány egyelőre nem erősítette meg a moszkvai látogatásról szóló értesüléseket.

Ezt is ajánljuk a témában

Jeszenszky ugyanakkor a miniszterelnököt bírálva azt is megjegyezte az ATV műsorában, hogy kétségtelen, kizárólag Putyinon múlik a béke, az orosz elnöknek ugyanakkor nem ez a célja, vagyis nincs mit közvetíteni, ezért (véli Jeszenszky) az esetleges látogatás inkább szomorú hír.

A miniszterelnököt rendszeresen bíráló egykori washingtoni nagykövet azért is illette kritikával a magyar kormányfőt, mert az elmúlt években nem fogadta David Pressman amerikai nagykövetet. Szerinte Pressman kormánnyal szembeni nyílt kritikáit ezért emberileg meg lehet érteni. Jeszenszky szerint 

az eredendő baj legnagyobb szövetségesünk megsértése, vagyis az, hogy Orbán Viktor nem fogadta az elmúlt három évben a nagykövetet.

Ennek ellenére nem ért egyet Pressman nemrég megfogalmazott kritikájával, amelyben nehezményezi, hogy a magyar kormányfő régóta nyíltan támogatja Donald Trumpot, szerinte ez nem példátlan. Megjegyezte ugyanakkor, hogy Joe Biden elnököt is megsértette a magyar kormány, mégsem vágott vissza az Egyesült Államok, még ha a részleges vízumkényszert vissza is állította Washington. Jeszenkszky szerint az „USA egy jóindulatú ország”.

A korábbi külügyminiszter szerint 

a Biden szempontjából teljes kudarccal végződő amerikai elnökjelölti vita után a demokrata elnökjelöltnek gyakorlatilag nincs esélye Trumppal szemben, vissza kellene lépnie. Más aspiráns ugyanakkor nem igen akad, mivel a radikális, woke irányzatot képviselő demokraták nem győzhetnek Trumppal szemben, csak egy mérsékeltebb demokratának lenne esélye a győzelemre, de ilyen jelölt nincs.

Biden cseréje szintén nehézségekbe ütközik a választásokig hátralévő rövid idő rövidsége miatt, mivel Barack Obama korábbi elnök feleségének, Michelle Obamának a támogatottsága ugyan említésre méltó, ám a korábbi first lady nem tűnik úgy, mintha indulni szeretne az elnökválasztáson.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. július 07. 05:08
Szófia beszéd. Se füle, se farka.
sexykitty-118
2024. július 05. 15:26
🍓 ️ ­­É­r­­t­­é­­k­­­e­­l­d­ ­­a­­­ ­­s­­z­­­e­­x­i­­­ ­p­­u­­n­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. július 05. 14:09
"Elég, ha a közvetítést MI a VÁLASZTÓI rendben találjuk" Sem közötök nincs hozzá, sem befolyásotok az eseményekre. Az viszont igaz, hogy az ilyen olcsó hakni nektek szól, szinten tartva a lelkesedéseteket, - a nagy semmiért.
csapláros
2024. július 05. 11:07
Pelso j. pollip 2024. július 05. 07:06 ..."Nincs ebben semmi probléma. Hisz ha netán elmegy, annak sincs semmi jelentősége vagy érdeme."... A LÓFASZT nincs jelentősége ! 1. Még csak a Zselénél járt és MÁRIS a teljes new-yorki kazár uzsorás társadalom és azok csicskásai, pl. Tusk, NYAKIG ÖSSZEFOSTA MAGÁT, olyan dühkitörésekkel, hogy hogy jött egy általuk tetűnek tartott kis féreg, ehhez, a MEGKÉRDEZÉSÜK NÉLKÜL??? Hogy mit is köp bele a levesükbe??? 2. Most meg Moszkva előtt a LIBERÁLNÁCI uniós bizottsági elnök figyelmeztette Orbánt, hogy hiába ő az Unió soros elnöke, SEMMI FELHATALMAZÁSA hogy az Unió nevében tárgyaljon Putyinnal !!! Mintha a magyar államelnököt: Sólyom, Novák, Sulyok stb. figyelmeztetné Szijjártó vagy Orbán, hogy MIT TEHET vagy NEM, ha hivatalos látogatásokra utazik és ilyen-olyan együttműködéseket, megállapodásokat kapcsolatokat készítene elő !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!