Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Egyre jobban rezeg a léc Joe Biden alatt

2024. július 04. 21:17

Baloldali és liberális hangadók is követelik a lelépést, kritikus napok előtt áll az amerikai elnök.

2024. július 04. 21:17
null

Fotó: Jim WATSON / AFP

Az amerikai mainstream, liberális lapok egy hete követelik elemzésekben és szerkesztőségi véleménycikkekben Joe Biden visszalépését. De a demokraták nyilvánosságbeli hátországának egyöntetű és határozott fellépése sem volt elég ahhoz eddig, hogy Biden meg is lépje a visszavonulást. 

Sőt, folyamatosan megerősíti, hogy marad a versengésben,

továbbra is a Demokrata Párt elnökjelöltjeként, regnáló elnökként kívánja megharcolni ezt az évet.

A vezető demokrata politikusok közül először Lloyd Doggett texasi szövetségi képviselő, majd Raúl Grijalva arizonai képviselő szólalt fel Biden visszaléptetése mellett.

Ezt is ajánljuk a témában

Egy a CNN-nek név nélkül nyilatkozó washingtoni kormányzati tisztségviselő eközben arról beszél: 

Biden támogatottsága felbomlóban van. 

„Először a pénzügyi adományozók. Aztán a megválasztott politikusok. És most jönnek a felmérések. Ezek lebontják az ellenállást.”

És jönnek is az új felmérések, amik már a múlt heti vita után készültek az amerikai közvélemény körében. A két hagyományosan szinte tökéletes azonos méretű demokrata és republikánus táborokon belüli elmozdulást mutatja, hogy Donald Trump a valószínűsíthető választók körében 49 százalékon áll, miközben Biden 43 százalékot tudhat maga mögött.

A CNN szerint Joe Biden július 4-e, az amerikai függetlenség napi ünnepségek idejére magához rendelte a családját, és ez befolyásolni fogja jövőbeli politikai terveit is. Pénteken pedig az ABC Newsnak fog nagyinterjút adni – 

az itt mutatott teljesítményén múlhatnak véglegesen az elnökjelölti esélyei.

A liberális hírportál szerint Joe Biden politikai karrierjének legkritikusabb 48 órája előtt áll.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­a­ ­s­z­­e­x­i­­ ­p­­­u­­­n­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
civilina-2
2024. július 05. 08:44
Nem is próbálom megérteni, hogy a demokrácia legnagyobb dicsőségére az USA-ban hogy lehet egy ilyen embert az elnöki székbe ültetni. És még így is 43% a népszerűsége! Persze, ha bűnözők és elitéltek képviselők lehetnek, nincs min csodálkozni.
omega
2024. július 05. 06:06
Imádom a képzavarokat. Amikor valaki olyanról ír, amit nem ért. Ha alatta rezeg a léc, akkor ő fölötte van ugye? Vagyis átugrotta az akadályt, de egy picit hozzáért a léchez. De mi is az az akadály, amit ő sikeresen megugrott? Egy lépcsőfok? Csak nem a tévévitára gondolt a szerző? Tényleg nem kell már az írás értelmével foglalkozni? Betűszám alapján fizetnek? Azért még nem kellene faszságokat írni. Vagy ez már a ChatGPT?
Patika
2024. július 05. 03:23
Joe Biden alatt már régen leesett a léc. (ezt a felfújt zombit már csak a gáz tartja fenn)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!