Orbán és a népismeret

2024. július 10. 19:59

A magyar miniszterelnök legfőbb érdeme, hogy nem tesz erkölcsi különbséget elkövető és áldozat között, mert neki ez nem feladata.

2024. július 10. 19:59
Egri Viktor
Egri Viktor
HVG.hu

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

„Cserébe a megértett Néplelkek is a magyar Néplélek sértetlenségét garantálva kerülik az ellopott EU-s támogatások, felszámolt fékek és ellensúlyok, korrupción felhizlalt barátok és családtagok ügyeit. Megbonthatatlan barátságok ezek.

Zelenszkijjel nem lehetett annyira könnyű tárgyalni, bár a háború miatt lassan ő is leválthatatlan vezetővé válik, de mégiscsak másik tömbbe igyekszik. A találkozó biztosan nem jött volna létre akkor, ha az ukrán vezető tudja, hogy Orbán szinte kizárólag azért látogat Kijevbe az EU-s vezetők közül gyakorlatilag utolsóként, hogy később majd elmondhassa, ő az egyetlen, akivel mindkét fél szóba áll. Egyebek között azért is titkolhatta moszkvai útját, nehogy az ukránok rájöjjenek a cselszövésére: Zelenszkijt csak felhasználja.

Természetesen gátlástalan hazugság, hogy Orbán az egyetlen európai vezető, aki mindkét féllel találkozni tud. Zelenszkijjel mindenki meg is tette már jóval hamarabb, Putyinnal, a háborús bűnössel meg senki más nem hajlandó. A magyar miniszterelnök legfőbb érdeme, hogy nem tesz erkölcsi különbséget elkövető és áldozat között, mert neki ez nem feladata. Ez ugyanaz a már ismert gondolati séma, amellyel az európai alapokat támadja: semminek nincs jelentősége, amit etikai szempontok diktálnak.

Szép lassan mindannyian a Magyarok legjobb ismerői leszünk. De azért a miniszterelnök a legjobban.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. július 12. 17:16
A magyar miniszterelnök legfőbb érdeme, hogy nem tesz erkölcsi különbséget elkövető és áldozat között, mert neki ez nem feladata." teccik, mikor a libernyákok moralizálnak...
llnnhegyi
2024. július 11. 17:06 Szerkesztve
A HVG szerkesztősége tökéletes számára. Egy követ fújnak. Libbcsikommcsi fostalicskák.
catalina11
2024. július 11. 16:35
Egri ez harmatgyenge...
Box Hill
2024. július 11. 16:30
Nincs hülye újságíró, csak hülye főszerkesztője van,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!