Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nekik nem fáj

2024. július 01. 06:44

Minden magyarok kormánya nem érzi feladatának, hogy a 444 orosz szankcionálása ellen felszólaljon.

2024. július 01. 06:44
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: MTI / Mohai Balázs

„Sorra ítélik el az európai kormányok, hogy Oroszország be- illetve kitiltott több mint 80 európai sajtóterméket. Az Orbán-kabinet azonban beszédesen hallgat, annak ellenére, hogy magyar érintett – a 444.hu – is van a listán. Minden magyarok kormánya, amely konzulokat küld Németországba az esetleges ottani jogsértéseik miatt konfliktusba kerülő magyar szurkerek megsegítésére, nem érzi feladatának, hogy egy jogszerűen működő magyar sajtótermék szankcionálása ellen felszólaljon. Sőt, a közös uniós fellépést is megvétózza, egyetlenként a tagállamok közül.

Nézzük először, mit vétettek – mármint a Putyin-rezsim szemszögéből – a szóban forgó sajtóorgánumok. Az orosz fél tájékoztatása szerint semmit: a tilalom válasz a bizonyítottan háborús propagandát és dezinformációt terjesztő RIA Novosztyi, Izvesztyija és Rosszijszkaja Gazeta európai terjesztésének korlátozására (leegyszerűsítve: bosszú).

Másodszor pedig azt érdemes szemügyre venni, hogy kik vannak a bosszúlistán. A 444 is érdekes – leginkább az, hogy miért pont ők; háborús tudósításaik semmilyen szempontból nem lógnak ki a kormányfüggetlen hazai online sajtó mezőnyéből, ugyanolyan hangvételben írnak, ugyanazokat a szakértőket szólaltatják meg, legfeljebb Orbánék oroszbarátságát teszik szóvá többször. De hogy a svéd állami tévé és rádió mit keres a szégyenpadon, az végképp érthetetlen: hozzájuk – sokéves felhasználói tapasztalat – a BBC is csak tanulni járhat objektivitást meg közszolgálatiságot.

Nekünk persze nem a svéd médianormákkal van elszámolnivalónk, hanem a saját kormányunkkal. Pontosabban nekik lenne velünk, mivel ők élnek a mi adónkból, ők gyakorolják a hatalmat a mi felhatalmazásunkkal, és nem fordítva. Nekik viszont láthatóan nem fáj a 444 sérelme, sőt: ha tehetnék, alighanem idehaza is betiltanák.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bencsik Gábor

Facebook

Idézőjel

Íme a rezsicsökkentés-kamu leleplezése.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fenris
2024. július 02. 19:38
A szardarab még elvárná, hogy babusgassák, miután bebüdösíti az egész udvart...
Poldi bácsi
2024. július 02. 19:17
"Barátom", ha önnek ezt meg kell külön magyarázni, akkor a hiba önben van! Ön hol élt eddig? Nem tudom, hogy mit csinál, de az biztos, hogy "másik műsort néz"... Degenerálz szaros gyuri bá blogját kitiltotta putin bácsi! Brühühü! Sírjál is te barom! Vajon hány orosz tájékozódhatott a 444.hu-ról?
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­é­­k­­­e­­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
axnwil
2024. július 02. 10:54
Miért is kellene kiállni egy magyarok ellen uszító idegen kézben lévő szennymédia mellett? Álljon ki mellette a gazdaállamuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!