Mesterházy: Az igazi konnektivitás az volt, amit Medgyessy Péter csinált

2024. július 26. 22:36

A szocdemek elnöke Németh Zsolttal vitázott Tusványoson.

2024. július 26. 22:36

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Tévesnek nevezte a tusványosi szabadegyetemen Orbán Viktor külpolitikáját Mesterházy Attila a Németh Zsolttal, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnökével folytatott vitán. A szocdemek elnöke szerint az unióban most az látszik Magyarországról, hogy nincs szövetségese, szélsőjobboldali frakcióban ül, az ukrán háborúban pedig a kínai oldalra állt.

Az MSZP egykori elnökét erről kérdezték az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A műsorvezető felvetette, hogy a magyar kormánynak van külpolitikai doktrínája, amit úgy hívnak, hogy konnektivitás. Rónai Egon azt is hozzátette: ezt a doktrínát Orbán Balázs szokta képviselni, könyvet is írt róla. A konnektivitás lényege pedig az: összekapcsolni mindenkit mindenkivel és közben középen maradni. „Hiszen Magyarország akkor is a NATO és az Európai Unió része, hogy ha másfelé fordul egyúttal” – fogalmazott a műsorvezető.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

ecfr.eu

Idézőjel

A feladat nem kicsi, és a jóléthez vezető út most talán nehezebb, mint valaha.

Ha konnektivitásról beszélünk, az az volt, amit Medgyessy Péter csinált, amikor miniszterelnök volt. Ő maga is azt mondta, hogy több Kínára van szükség, gazdasági, kereskedelmi kapcsolatokra, de a több Kína nem jelent kevesebb Európát vagy éppen NATO-t” 

– vélekedett Mesterházy.

A teljes interjút alább nézheti vissza:

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­­é­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­e­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­­c­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Wolfram004
2024. július 27. 14:41 Szerkesztve
" szélsőjobboldali frakcióban ül" - Hálistennek, a nácik ugyanis a szélsőbalon vannak! Ugyanakkor, ha Európa öngyilkosságot követ el, Kana pedig nem, akkor Mestergázi elvtárs kihez csatlakozna?
machet
2024. július 27. 14:14
Így van ez amikor a tehetségtelenség,a korlátolt szellemi horizont dölyfösséggel is párosul.Mesterházy mindig is a - magabiztosnak tűnően butaságokat beszélni kivagyi elszántsággal - tipusú modell volt.Műpolitikus kategória.
Hopszjuliska
2024. július 27. 13:53
Így van :( ígérgetni nagyon tudott + a kállai kettőst eljárni! Nagyon sok bűnt követtetek el abban az időben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!