Mesébe illő történet: életet mentett a BKV autóbuszvezetője

2024. július 16. 17:59

A 105-ös buszjárat vezetője kezdte meg az eszméletlen állapotban lévő nő újraélesztését.

2024. július 16. 17:59
null

Nyitókép: Képernyőkép / BKV Zrt. Facebook-oldala

Életet mentett a BKV autóbusz-vezetője – tájékoztatott a BKV Zrt. a Facebook-oldalán

„Délelőtt 11:30 körül a 105-ös buszt vezetve Farkas Andrea a Márvány utcában egy járdán fekvő idős hölgyre lett figyelmes, akit járókelők néhány fős csoportja vett körül. Kolléganőnk azonnal leállította a buszt, és leszállva érdeklődött, hogy tud-e segíteni, hívtak-e már mentőt az asszonyhoz. Mint kiderült, a mentőszolgálat munkatársa már vonalban volt, az eszméletlen nő újraélesztését azonban még senki nem kezdte meg” – írták a közleményben.

Kolléganőnk a mentésirányító utasításait követve azonnal mellkaskompressziót alkalmazott, aminek végzését a mentők kiérkezésekor átadta egy járókelőnek, hogy az autóbusszal arrébb állva helyet biztosítson a mentőautónak” 

tették hozzá. Az újraélesztés szerencsére sikeres volt, az idős asszonyt a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. 

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­­k­e­l­d­ ­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­i­­ ­­p­­u­­­n­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
rockercicc
2024. július 16. 19:04
Respect. Sajnos ilyenkor sok ember egyszerűen leblokkol, még az is, aki tanult újraélesztést.
nemugatolmerkapol
2024. július 16. 19:00
Mártha Imre vagányságból hozzávághatna 5 millát a járművezetőhöz! A hétvégi bulit kihagyja, és már meg is van a jutalom összege.
auditorium
2024. július 16. 18:19
Köztársasági elnök dicséretet érdemel a busz vezetője. Az elsősegélynyújtás (mellkaskompresszió életeket menthet), középiskolákban a biológia órák kiegészitését képezi ennek elsajátitása (legalábbis külföldön). Remélhetőleg Mo-n is bevezetik és defibrillátor használatát minden sportlétesitménynél, oktatási és egyéb közintézeteknél, cégeknél stb. Az infarktushalált el lehet kerülni, ha fél órán belül a beteg a szivklinika műtójébe kerül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!