Megjelent egy új buszjárat Budapesten, mutatjuk az útvonalát

2024. július 12. 17:23

Veterán járművekkel utazhatunk a Zugligetbe.

2024. július 12. 17:23

Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

Július közepétől egészen szeptember közepéig minden vasárnap jár az R158-as busz a Széll Kálmán tér és Zugligeti Libegő alsó végállomása között – jelentette be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A társaság közleménye szerint a retrójáraton olyan buszokkal utazhatnak az érdeklődők, amelyek a budapesti utcakép meghatározó elemei voltak az elmúlt évtizedekben: 

Egy rövid (idő)utazásra újra birtokba vehetik az utasok az Ikarus 260-as, 263-as, 412-es és 415-ös autóbuszokat, amelyek pont úgy néznek ki, mint amikor először megjelentek a budapesti utcákon”.

Fontos információ, hogy a buszok a két végállomás között nem állnak meg, azokra csak a végállomásokon lehet felszállni. A Széll Kálmán téren a 39-es és a 91-es buszok megállóhelyéről indul a retrójárat, Zugligetben pedig a 291-es busz végállomásán lehet felszállni a buszokra.

Az R158-as busz normál díjszabás szerint közlekedik, így vonaljeggyel vagy bérlettel is igénybevehető, az utazáshoz nem kell pótjegyet váltani.

Az R158-as retrójárat menetrendje a BKK oldalán, illetve a BudapestGO applikációban is elérhető.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2024. július 13. 05:46
A környezetbarát, zöld, Lánchíd gyilkos fővárosi fődiktátor most éppen ezt a tüdőromboló trükköt veti be a lakosság ellen?
kekszalagosautistamarki
2024. július 13. 03:33
demszky-retró járat, amikor tarlós átvette a várost még jártak ilyenek
lendvaiildiko
2024. július 12. 18:02
Vissza kellene építeni az 58-as villamos pályáját egészen a Disznófőig. Üzembe kellene helyezni a retrovillamnsokat is, ez Budapest igazi látványossága lenni. Nem tudom, igaz-e a pletyka, hogy egyik állam nagykövetségét / épületeiben lakókat zavarta az 58-as légfékes kocsik zaja és ezért számolták fel az egyik legszebb villamos vonalat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!