Meghágják a törvényt, hogy kicsinálják Karácsonyt

2024. július 08. 12:10

Ember legyen a talpán, aki azonnal kiigazodik az Alkotmánybíróság döntésén.

2024. július 08. 12:10
null
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

Nyitókép: MTI/Kollányi Péter

„Mondhatni, némi nagyképűséggel: én magam nem kalkuláltam ezzel, sőt: a Magyar Nemzet publicistájának pénteki írása után már majdnem biztos voltam benne, hogy másról szól a megrendelés. És most azért bízom az olvasó fantáziájára, hogy ki is lehet a megrendelő, mert egyrészt biztos vagyok benne, hogy kitalálja, másrészt nem akarok pereskedni, noha csak a véleményemet hangsúlyozom. De ebben a mai világban egyáltalán nem mehetek biztosra, nem tudhatom, hogy a bíróság mit fog véleményként kezelni, és mire mondja azt, hogy túlterjeszkedtem a vélemény-nyilvánítás határain. Szóval mindegy is; bízom az olvasóban, és abban, hogy pontosan tudja, kikre gondolok és milyen megrendelésre.

Látszólag tehát itt egy nagyon fontos dolog derül ki: olyan jog- és intézmény-rendszerünk van, ahol az arra hivatottak rigorózusan őrködnek a jogállami elvek fölött, és ha kell, a Kúriát is felülbírálják, ha logikai, vagy jogi hibát találnak. Most persze gúnyolódom, ha nem vennék észre írásomban a szarkazmust, akkor itt hívom fel a figyelmet rá. Mert persze azt vélem: nagyon is pontos iránya van az AB mostani döntésének. És az irány, ahogy jelzem, elég egyértelmű: ne legyen Karácsony Gergely főpolgármester. Nem elégednek meg – azok, akikre az imént utaltam –, hogy szinte lehetetlen, vezethetetlen helyzetet hoztak létre Budapesten, még azt az embert is el akarják gáncsolni, aki nem hozzájuk tartozik. Másként: olyanra akarják lecserélni, aki hozzájuk tartozik.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2024. július 09. 18:50
:) Vicces, de a dolog úgy kezdődött, hogy Karácsony, a demokráciát meghágva újraszámlálásért fordult a Kúriához. Amit az elutasított, viszont az Alkotmánybíróság felülbírált. Most akkor ki is akarja meghágni a demokráciát? Karácsony, akinek az eredeti kérelmét teljesítik?
Kerezs
2024. július 09. 15:57
Németh Péter jogi szakértő írását olvashattuk. ( mindentől teljesen független vélemény )
Szuperszig
2024. július 09. 09:18
Pressmanncira, vagy a hugyosra gondolhatott a költő, mint megrendelőre?
moricka13-3
2024. július 09. 04:13
Az, amilyen jól megtörölte Lentulai Krisztián az Egyenes Beszédben Németh Péter, a Mai Kocsma jó öreg Népszava kocsmárosának taknyos orrát, ha törik ha szakad, az mindenestre elismerésre méltó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!