Ma kezdődik Tusványos – ezt várhatjuk

2024. július 23. 12:19

Az ötnapos fesztivál ma veszi kezdetét, és a nívós zenei műsorok mellett a közéleti programokból sem szenved hiányt a tusnádfürdői rendezvény.

2024. július 23. 12:19
null

Nyitókép: Instagram

Tusványos, vagyis a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor immár 33. alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvény, amely minden év júliusában Tusnádfürdőn zajlik, az egyik legfontosabb találkozóhelye a magyar és romániai közéleti, kulturális és politikai szereplőknek. Az esemény alapvető célja a magyar-magyar és magyar-román párbeszéd erősítése, a nemzeti összetartozás és a közép-európai együttműködés előmozdítása.

Az idei év mottója: „Jobb pályán”, az ötnapos fesztiválon számos előadás, kerekasztal-beszélgetés és kulturális program várja a résztvevőket. Olyan neves előadók szólalnak fel, mint Orbán Viktor magyar miniszterelnök és más vezető politikusok, elemzők, szakértők.

Tusványos nem csak politikai és közéleti fórum, hanem kulturális esemény is. A zenei programok között idén is helyet kapnak népszerű magyar zenekarok koncertjei, így a fesztivál hangulata minden korosztály számára vonzóvá válik, többek között a Blahalouisiana, a Bagossy Brothers, Szabó Balázs Bandája, Ákos, és a Beatrice is fellép majd. 

A rendezvény története során jelentős szerepet játszott a közép-európai politikai diskurzus alakításában, és számos fontos kezdeményezés indult útjára itt. 

Az esemény szervezői kiemelik, hogy Tusványos nem csupán a politikáról szól, hanem egy olyan platformot biztosít, ahol a résztvevők szabadon vitathatják meg a régió legfontosabb kérdéseit.

A Tusványos évről évre bizonyítja, hogy a párbeszéd és a közösségi együttlét ereje meghatározó lehet a nemzeti és nemzetközi kapcsolatok alakításában. A rendezvény szellemisége a nyitottságot, az együttműködést és a békét hirdeti, amelyre a mai világban nagy szükség van, áll a tábor honlapján. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­e­­­l­d­­ ­­­a­­ ­s­­­z­e­­­x­i­ ­­­p­u­­­n­­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
nemecsekerno_007
2024. július 23. 15:15
Jönnek is rá a ballib pondrók. :)))))))))))))))))))))))))
barkov08
2024. július 23. 14:58
Amikor szembe jön a valóság: Na akkor jöjjön egy kis valóság a birkáknak: A Tisza Párt három képviselője szakbizottsági alelnök lett, a fideszesek közül egyetlen pályázó sem jutott vezető pozícióhoz az Európai Parlamentben.
Pelso j.
2024. július 23. 14:54
neves előadók szólalnak fel...........:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!