Erről beszélhet Orbán Viktor Tusványoson

2024. július 19. 21:57

A 2024-es, 33. tusványosi szabadegyetemet július 23 és 28-a között tartják meg, a rendezvénysorozat a Jobb pályán címet viseli.

2024. július 19. 21:57
null

Nyitókép: Tusványos Facebook-oldala

Újra nagy ívű beszéddel készülhet Orbán Viktor miniszterelnök a jövő szombaton megrendezésre kerülő Tusványosi Szabadegyetemre, ahol, ha tartja a szavát, akkor nem 2030-ig, hanem 2040-ig fogja felvázolni Magyarország kilátásait – írja a Világgazdaság.

Az idei, 33. tusványosi szabadegyetemet július 23 és 28-a között tartják meg, a rendezvénysorozat a Jobb pályán címet viseli. A fesztivál ezúttal is közéleti-kulturális fókuszú lesz, de idén nagyobb hangsúlyt kaphat a gazdaság is.

Erről is szólhat a hagyományos miniszterelnöki beszéd a Világgazdaság információi szerint.

Erről szólt Orbán Viktor 2023-mas beszéde

A lap felidézi: a kormányfő tavaly egy mainál sokkal nehezebb környezetben értékelte a folyamatokat: hiába csökkent az infláció, még mindig két számjegyű tartományban volt, és a növekedés sem nézett ki túl fényesen, főleg, hogy már egy évet töltött a gazdaság a technikai recesszióban. A magyar gazdaság éppen kikecmergett az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb válságából, miközben a külső fenyegetés és a vámháborúk képe már felsejlett.

Azóta szinte minden területen javultak a gazdaság pozíciói, nemcsak az inflációs kérdés rendeződött vagy az egyensúlyi mutatók álltak helyre, hanem a növekedés is újraindult, tehát az alapok úgy-ahogy megvannak ahhoz, hogy folytatódjon a gazdasági felzárkózás.

A felzárkózással az a célja a regnáló kabinetnek, hogy 2030-ra Magyarország az unió egyik legélhetőbb országa legyen, érje el az EU fejlettségének 90 százalékát. Egy tényező azonban még mindig van, amely továbbra is beárnyékolja a kilátásainkat, és korántsem könnyíti meg a helyzetünket: a kereskedelmi konfliktusok és a háborúk még mindig a nyakunkon vannak, az ukrajnai háború már több mint két és fél éve.

 

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­­­e­­l­­d­­ ­­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­p­u­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
gyaloggos
2024. július 20. 14:45
TŐKÉS PÜSPÖK Úr azért TÁJÉKOZÓDHATNÉK arról, mi, hogyan is történik MAGYARORSZÁGON ! ELÉG, ha csak a nyilvánosságra került MOCSKOS ÜGYEKET megtekinti - SZERENCSEJÁTÉK milliárdos pénzszórása a haveroknak, TIBORCZÉK hihetetlen áron , cca. EZER MILLIÁRDOS üzlete az állammal , ezek csak utóbbi napok - s megtekintheti az EUROSTAT legfrissebb adatait is, HOVÁ SÜLLYEDT MAGYARORSZÁG ORBÁN VIKTOR miniszterelnöksége alatt!
auditorium
2024. július 20. 08:27
Mandiner, lelövitek a poént és a suspence-t, ha előre megirjátok, miről lesz szó Tusványoson az idén. A pc média már amúgy is feni a pengéjét, h. kihalássza a kulcsszavakat, melyek majd elhangzanak, ahogy az "illiberális" jelzővel történt.
Skywalker_bp
2024. július 20. 07:41
Vajon a nagyívû 🤣🤣🤣 beszédben szó lesz arról is, hogy a Bethesda gyerekkórház a facebook-on gyûjt klímára? Vagy hogy a MÁV a szemünk elôtt esik darabokra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!