Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Lesz új cukorgyár Magyarországon? A miniszter elárulta

2024. július 01. 22:01

Nagy István szerint szerencsés, hogy egy átmeneti időszakban lett Magyarország az Unió soros elnöke.

2024. július 01. 22:01

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Nagy István agrárminiszter nemrég interjút adott a Világgazdaságnak. A tárcavezető többek között kijelentette, „szerencsés időben”, az uniós intézményrendszer átmeneti időszakában lett Magyarország az Európai Unió soros elnöke

„Ez olyan lehetőségeket is jelent, melyeknek keretében az agrárminiszterek megfogalmazhatják javaslataikat az új közös agrárpolitikáról. (...) Vagyis megfordítjuk a rendszert: nem a biztos presszionál minket, agrárminisztereket, hanem 

mi, agrárminiszterek adunk iránymutatást a felálló bizottság számára”

 – mondta el.

Majd hangsúlyozta, hogy reménységgel tekint az új ciklus felé, mert Magyarország egy olyan embert is delegál Győrffy Balázs személyében az Európai Parlamentbe, 

aki kipróbált gazdaember, aki már merte fölemelni a hangját a gazdák védelmében itthon és Európában is”. 

Ezt is ajánljuk a témában

Stratégiai kérdés, hogy még egy cukorgyár épüljön

Nagy István arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy még egy cukorgyár épüljön Magyarországon, azt felelte, hogy az, hogy „a kaposvárin kívül még egy cukorgyár működjön Magyarországon, stratégiai kérdés. Ráadásul Kaba adott az új üzem helyszínéül”

„Azt elmondhatom, hogy készülnek az ezzel kapcsolatos tervek, és nekem az tetszik a koncepcióban, hogy nem csupán egy klasszikus cukorgyár létrehozásában gondolkodnak, hanem a nagy energiaigény kielégítéséhez napenergia és biogáz előállításában is. A tervek között az is szerepel, hogy a melaszból egy magasabb hozzáadott értékű termék, alkohol készüljön” – ismertette a terveket.

A tárcavezető szólt arról is, hogy 

céljaik között szerepel a burgonyatermelés fejlesztése is, 

hogy önellátóvá váljunk ebből a magyarok számára fontos növényből, szintén a feldolgozó-üzemre alapozva. De a szójatermelés felfuttatásában is gondolkodnak.

A teljes interjút ITT olvashatja.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­e­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­ ­p­­­u­n­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Pelso j.
2024. július 02. 09:23
Nagy mondott valaha is konkrétumot, ami meg is valósult? - a haveri támogatásokon kívül?
chief Bromden
2024. július 02. 08:42
A rabló méhészeket kicsinálták, viszont támogatni kellene a természetes méhtartást. Akár megszabni hektár/méhcsalád, vándoroltatás nélkül. A gazda is jobban figyelne a méheire. Pár éven belül jelentősen változhatna a méh egészségügyi helyzet is.
salátás
2024. július 02. 08:22
volt nekünk cukorgyárunk termelőkapacitással is, a fényességes nyugat tette tönkre de persze a gecis trollok szerint nekünk mindenben őket kellene követnünk és ők hozzák majd a jólétet....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!