Kendőzetlen kutatás: kiderült, miért néznek annyi pornót a magyarok

2024. július 23. 19:16

A tanulmány a motivációkat is vizsgálta.

2024. július 23. 19:16
null

Nyitókép: Shutterstock

A múlt hónapban jelent meg annak a kutatásnak az eredménye, amelyben Koós Mónika, a Duisburg-Esseni Egyetem igazságügyi pszichiátriai és szexuális kutatásokkal foglalkozó intézetének posztdoktori kutatója és egy nemzetközi kutatócsoport a pornóhasználat motivációit vizsgálta 42 országban – írta meg a Qubit.

Az említett kutatásból kiderül: 

az emberek leginkább saját szexuális örömszerzés céljából néznek pornót, míg a motivációs lista legvégén a stresszcsökkentés, az unaloműzés és az érzelmi figyelemelterelés áll.

Az okok középmezőnyében pedig az önfelfedezés, a fantázia, a szexuális kielégülés hiánya és a szexuális kíváncsiság végzett.

A portál összegzőjéből az is kiderül, hogy a több mint 75 ezer válaszadó segítségével elvégzett kutatásból kirajzolódik, hogy az egyes országokon belüli motivációs minták nagyon hasonlók, ám a motiváltság mértéke elérő. Néhány országban, például Törökországban vagy Kanadában magasabb motivációt mértek, míg Izraelben vagy Kolumbiában alacsonyabbat.

Érdekesség, hogy saját szexuális örömszerzésre a magyarok jelölték leggyakrabban a pornóhasználatot – jegyzi meg a Qubit.

A portál kifejti: a tanulmány a nemek közötti különbségeket is megvizsgálta, és ahogy az várható volt, a férfiak minden típusú motivációban magasabb pontszámot értek el, mint a nők vagy a nemi kisebbségek. 

Az önfelfedezést, mint pornófogyasztási okot leggyakrabban a nemi kisebbséghez tartozó válaszadók említették, második helyen pedig a nők. Ezzel szemben a férfiak gyakrabban említették a szexuális kielégülés hiányát az életükben, mint második legfontosabb okot, szorosan a szexuális örömszerzés mögött.

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­­k­e­l­­d­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. július 24. 02:36
Olcsóbb és érdekesebb, mint más szórakozás. Más tevékenységek motivációit is ennyire vizsgálják? Miért járnak templomba, miért néznek EB-t, miért írnak a Mandinerre, miért akarnak lángost venni, ha nyaralnak, miért ...
Szuperszig
2024. július 23. 21:20
A ballibbant fostalicskák nem néznek pornót, ide járnak maszturbálni. Akkor élveznek, ha szivatjuk őket. :-))))))
gilou-au-clavier
2024. július 23. 20:51
Az origo.hu buzdítja erre a nemzethy keresztény erkölcsű magyar embereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!