Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Szürreális ez az egész „Magyar Péter-jelenség” – és most már nem zárható ki, hogy tartósan velünk marad

2024. július 01. 09:02

Nem számít semmi: akiben szemernyi esélyt lát az O1G-tábor, annak bármit elnéz. És akármit benéz.

2024. július 01. 09:02
null
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

(Nyitókép: YoutTube-képernyőfotó)

Miközben Magyar Péter Brüsszelben széles, polgárinak szánt mosollyal az arcán pózolt vadiúj európai parlamenti mandátumával, itthon a BRFK közölte, garázdaság, rongálás, illetve a listavezető által elszedett telefon Dunába hajítása miatt is nyomoz.

Lépésről lépésre.

Ezt is ajánljuk a témában

A Tisza Párt arca pestiesen szólva nagyot ment: fiatal lányokkal enyelgett, balhézott, agresszívan viselkedett, majd miután kirakták a biztonságiak a szórakozóhelyről, még egy villamosmegállóban dühöngött. Aztán némi szundi, bocsánatkérés a rajongóktól, s

hoppá, Magyar Péter már megint Manfred Weber kedvenc européer politikusa lett, fehér ingben, szűk naciban.

Lehet, hogy a Puzsér Róberteket, Nagy Ervineket ez sem érdekli majd, ahogy azt is benyelték tőle, hogy ígérete ellenére beül az EP-be, mondván, onnan is lehet pártot építeni. Az sem zavarta őket, hogy piramis­játékos csalás miatt elítélt aktivistával dolgozik, titokban rögzítette felesége szavait, vagy épp újságírókat aláz meg vállalhatatlan módon.

Nem számít semmi: akiben szemernyi esélyt lát az O1G-tábor, annak bármit elnéz. És akármit benéz.

Kunhalmi Ágnes, Donáth Anna és Komjáthi Imre már belebukott a bukásba, Gyurcsány Ferenc is megingott picit, s alighanem Gyöngyösi Márton sem marad a székében. A Párbeszéd nem is létezik, ott minek felelősöket keresni? Túl azon, hogy a parlamenti frakciók lélegeztetőgépen tartják a zombipártokat, a baloldalon aratott a kaszás.

A DK és szoros pajtásai nyilván bírnak annyi tartalékkal és tapasztalattal, hogy némileg visszakapaszkodjanak,

de a domináns szerepnek alighanem annyi, ahogy a Mi Hazánk is kénytelen visszavenni. Hiába, a harmincszázalékos támogatottságot bezsebelő „lufi” elvette előlük a levegőt, ami újratervezésre vagy feladásra szorítja az ellenzéki formációkat.

A pakliban benne van, hogy az érdemi politikai döntéseket és a protesten túlmutató üzeneteket eddig kerülő „slim fit” projekt

nem éli túl a valódi megméretést, azaz az érdemi politizálást, és kiderül, hogy az egész egy nagy kamu.

Láttunk már ilyet. Ám az sem zárható ki, a szürreális Magyar Péter-jelenség velünk marad. Ebben az esetben a kormányoldalnak is újra kell gondolnia az ellenfél-menedzsmentet, netalántán saját politikáján is korrekciót kell végrehajtania. Az alapvetések, a no war, no migration, no gender nyilván maradnak, de a hangsúlyokon és a fókuszon lehet, hogy módosítani fog. A gyurcsányozástól például alighanem elbúcsúzhatunk, s akár újra előtérbe kerülhetnek az olyan szakpolitikai témák, mint az otthonteremtés vagy az energiahatékonyság.

A Fidesz sosem volt gyenge az alkalmazkodásban, sőt.

Szóval az egyértelmű, ám nem tanulságok nélküli jobbos győzelmet hozó választás a kormányoldalt kihívás elé állítja, míg a baloldalt lényegében legyalulta. Marad az ellenzéknek egy önimádó Magyar Péter meg egy kudarcbajnok Karácsony Gergely.

Egészségükre! 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
bazilka
2024. július 02. 13:04
"fehér ingben, szűk naciban" kacsoh dani, ejnye ahányszor látlak, rajtad is az van trendi sneaker mellé csak hát mondjuk rajtad nem úgy áll... télen pufimellény
Palatin
2024. július 01. 21:15
Úgy elgondolkodtam azon, hogy a szegény Bident kiröhögte az egész világ, mert akkorát fingott, hogy lehettt hallani a videóban. És ugyanakkor itt van ez a magyar üstökös, aki bele rakott rendesen a nagyrágjába és nem hogy nem röhögték ki, de a rajongói tábora kb. a duplájára nött. Én ezen a ponton elvesztettem a fonalat azügyben, hogy most mit is kellene csinálnom, hogy világsztár legyek.
Palatin
2024. július 01. 21:13
Én a legjobban annak örülök, hogy a következö években megint lesz, akiröl sztorikat, gúnyverseket, tréfákat írhatok, Gyurcsányt már rendesen kipic.áztam, de unom a fickót rettenetesen. Nála jöttem rá irodalmi tevékenységem egy nagyon fontos tanulságára, arra, hogy egy remekmühöz nem elég az, hogy a mü tárgya csupán hülye, ocsmány és visszataszító legyen, hanem minimum kell, hogy legyenek szélhámosi vagy más szokatlan képességei. No ezért örülök Magyr Péternek, ezek nála megvannak. Ha a mafla Weber nem elég éber, Zsebrevágja öt Péter ez a stréber. Péter te undok, csalárd, alantas férj, Ajánlom néked, hogy a bőrödbe férj. Ideje, hogy Judittól bocsántot kérj. De népünktöl áldást soha ne remélj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!