Jaj, úgy élvezem én a strandot: veszélyes aligátorteknőst találtak a Balatonnál

2024. július 08. 18:56

Balatonőszöd és Balatonszárszó között bukkant fel egy horgász hálójában a 20 centis páncélú aligátorteknős.

2024. július 08. 18:56
Alligator snapping turtle

Nyitókép: Suzanna Ruby/Getty Images

Nagyobb korában az emberre is veszélyes aligátorteknőst fogott vasárnap Balatonőszöd és Balatonszárszó között egy horgász. 

Éppen a Balatont és a közeli tavat összekötő vizesárokból próbált hálójával halakat fogni az esti pecázáshoz, amikor a hálójában egy nagyjából 20 centi páncélhosszú aligátorteknőst pillantott meg

 – írja az Időkép.

„Az USA nagy részén és Kanada területén őshonos aligátorteknős kifejlett hím példánya akár 70-80 cm hosszúra is megnőhet” – mondta el az Időkép megkeresésére Pécsi Tibor, a kőröshegyi Teknős Park tulajdonosa és vezetője, aki az állatot elhelyezte a már meglévő hét példány mellé.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. július 09. 00:03
Cuki :)
a-gyar-2
2024. július 08. 22:17
Ennek is azorbán az oka. Azorbán, azorbán, azorbán, azorbán, azorbán, azorbán, azorbán, azorbán, azorbán......
békalepcse2.0
2024. július 08. 22:05
Az a baj hogy ilyen tekenyős szörnyeket nagyon nem összetartozó vízrendszerekból is fogtak. Ez pedig azt jelenti igen jelentős egyedzámú illen tekenyős élhet már hazánkban. A tél ezeken az állatokon nem fog ki, mert hazánkban jelentős számú hőforrás van természetes vizekben. Pont ily3n veyzély van a trópusi veszélyes halfajokkal is. Ezért kellett teljesen kiírtani a Margit sziget halfaunáját és a városleiheti tó halállományát is maradéktalanul! A probléma ott van hogy a balatonban is van számtalán mederfenéki hőforrás. Ezeket sokkal jobban kéne figyelni és időben még a télen több módszerrel lehalászni. Leginkább elektromos bénító módszerrel monotorizni. A tekenyős nem tudom hogy bénótható e ezzel de hogy meg kell próbálni az biztos!
orokkuruc-2
2024. július 08. 22:04
az állatot elhelyezte a már meglévő hét példány mellé. .. ez azért szöget üthetne ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!