Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Így készül a külpolitika

2024. július 03. 13:49

Akik szerint a platós teherautóról szónoklás, az önfeledt bulizás majd a bocsánatkérés jelenti a politizálást, annak lehet, hogy túl sok és túl tömény ez így egyben.

2024. július 03. 13:49
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
PestiSrácok

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„A kijevi tárgyaláson Orbán Viktor a tűzszünetre irányuló és a béketárgyalásokat sürgető kérésével ismét kinyilvánította a békepártiságát. Ukrajna ezen felül hajlandónak mutatkozik teljesíteni a magyar kisebbségek jogainak Magyarország által kért védelmére, tehát itt is van kilátás egy évtizedes feszültség oldására. Mindez így együtt már valóban jóval több annál, mintha csak a fotósok kedvéért ment volna oda a magyar miniszterelnök, a hírfogyasztó emberek örömmel észlelhetik a politikacsinálás részleteit valós időben. Emellett Magyarország megígérte egy ukrán iskola felépítését, ha már egyelőre nem úgy áll a helyzet, hogy szegény menekültek egyhamar hazatérhetnek. Orbán Viktor kijelentette, fontos nekünk, hogy az ukránok otthon érezzék magukat Magyarországon, ezért annyi iskolát nyitunk nekik, amennyire csak szükség van. Hát, igen, ideje leszámolni a más népeket elnyomó Magyarországról szóló alattomos propagandatoposzokkal.

Íme, a saját érdekeit tisztán látó és képviselő Magyarország, amelynek nem kevés uniós szövetségese van, amely egyszerre képes az egész EU következetes képviseletére, képes szót érteni a másik féllel a húzósabb kapcsolatokban is, és képes az EU-n kívül is fontos partnerségeket fenntartani. Miközben Orbán Kijevben tárgyalt, Szijjártó Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel megbeszélte telefonon, hogy a magyar–orosz kapcsolat az egészséges pragmatizmus és a kölcsönös előnyök jegyében fejlődik.

Pragmatizmus.

Ezt a szót érdemes megjegyezniük azoknak, akik a külpolitikát mindig szerelmi képekkel próbálják leírni ahelyett, amiről valóban szól. Persze, akik szerint a platós teherautóról szónoklás, a facebookozás, az önfeledt bulizás majd a bocsánatkérés jelenti a politizálást, annak lehet, hogy túl sok és túl tömény ez így egyben, de hát nem lehet megvárni, amíg mindenki megérti a dolgokat.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­r­t­­é­k­e­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­c­­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Patika
2024. július 04. 09:45
Nem kell túlcifrázni, Ha tisztában vagy az erővektorok irányával meg a közhangulati válasszal, akkor már tudhatod merre tarts a siker útján. Kivéve ha egyéni zsebtömérdekeid az eszedet felül nem írják.
bunko-jobbos
2024. július 04. 08:16
Ez a cikk elég jó a hülyéknek, akik eddig azt hitték, hogy a külpolitika valami szerelmi ügy. De persze a hülyék ezután sem fogják tudni. :-)
gekk
2024. július 04. 07:47
Akik szerint a prosti fizetett srácok újságírók, a szájnyalintós, vigyorgó, kapzsi, hazug orbit meg álamférfi,😁, azoknak ajánlanám az olvasást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!