Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Nem haboztak az oroszok: így reagáltak a magyar béketervre

2024. július 02. 22:13

Szijjártó Péternél azonnal csörgött a telefon.

2024. július 02. 22:13
null

Nyitókép: Képernyőkép / kormany.hu

Ahogy arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök kedden Kijevben tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, ahol a magyar kormányfő ismertette tűzszüneti javaslatát.

A magyar béketervre az oroszok is reagáltak, ugyanis a keddi napon Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefonon beszélt Szijjártó Péterrel.

„Július 2-án Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a magyar fél kezdeményezésére telefonbeszélgetést folytatott Magyarország külgazdasági és külügyminiszterével, Szijjártó Péterrel” – olvasható az orosz külügyminisztérium oldalán

A felek méltatták az orosz–magyar politikai párbeszéd színvonalát. Hangsúlyozták, hogy a kétoldalú kapcsolat a rendkívül nehéz nemzetközi helyzet ellenére folyamatosan fejlődik az egészséges pragmatizmus és a kölcsönös előnyök jegyében”

írják a dokumentumban. 

„A felek véleményt cseréltek a nemzetközi napirend aktuális kérdéseiről. Az ukrán válság megvitatása során a két miniszter megállapította, hogy Kijevnek feltétel nélkül biztosítania kell az országban élő valamennyi nemzeti kisebbség jogait” – teszik hozzá. 

 

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:58
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­k­­e­­l­­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­z­e­­x­­i­­­ ­­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Zolotarjov
2024. július 03. 17:53
Na ugye..
lajajakab11
2024. július 03. 14:39
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
lofejazagyban-2
2024. július 03. 11:22
a lényeg: Zselé főnökei még sok-sok ukrán hullát szeretének, minden megy tovább.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!