Hopp, lett egy új alelnöke a TISZA Pártnak, cirka a semmiből – vesszen a „választási autokrácia”, nevezzen ki mindenkit a Magyar Péter!

2024. július 21. 19:27

Magyar fogta magát, és alelnökként kreált egy másik alelnököt. Ráadásul a kéz- és ujjtörős Radnai Márk lett a szerencsés kiválasztott; egyszerűen gyönyörű.

2024. július 21. 19:27
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

Radnai Márkkal, a TISZA Párt másik alelnökével” – ezzel a szöveggel posztolta ki magáról az aznapi harmadik és egyben utolsó képet Magyar Péter (böjtös nap volt az a szombat:

pénteken tizenhat fotót kapott a politikusról a nagyérdemű, plusz két olyat, ahol hátulról látható

– kellett hát néhány visszafogottabb óra, amikor ismét fokozódhat az éhség).

Arra persze többen felkapták a fejüket, hogy ez a Radnai Márk pontosan ugyanaz a Radnai Márk, aki 2015-ben színházi rendezőként azt találta üzenni az Élet és Irodalom színikritikusának, hogy „Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében[,] egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”.

S aki szintén 2015-ben egy nőt is kézeltöréssel fenyegetett meg arra az esetre, ha merészelné leközölni a vele készült interjút.

Mikor volt az már! Komolyan kilenc évvel ezelőtti mondatokkal kell vergődni? Szánalmas! – csattannak fel erre a hívek, mármint ugyanazok, akik az elmúlt hónapokban akár vonatra is szálltak, hogy a messiási roadshow több állomásán is meghallgathassák felvételről

Orbán Viktor néhány 2007-es mondatát, olyan perdöntő bizonyítékként kezelve azt, amely tisztán és világosan mutatja, mi is rejtőzik 2024-ben a miniszterelnök fejében.

A platóról közvetített kulcsüzenet világos volt és egyértelmű: ha 2007-ben (mellesleg egy olyan újságírói kérdésre, hogy el merjen-e menni az ember a március 15-i gyűlésre, 2006. október 26. után) a Fidesz vezetője azt fejtegette, hogy egyes politikusok puszta számításból riogatnak fideszes fizikai erőszakkal, akkor biztos (hovatovább tuti), hogy 2024-ben az ukrajnai háború fizikai veszélyeinek emlegetése is színtiszta kampányfogás és alaptalan szemfényvesztés.

Igaz, a 2007-es orbáni gondolatmenetet eleve sikerült úgy megvágni, hogy a vége is lemaradt, miszerint az alaptalan riogatás Európában nem is igazán működik, a „sokat tapasztalt választópolgárok” átlátnak a szitán, tehát ez a gyurcsányi stratégia pont nem fog sikerre vezetni – azaz

Orbán abban a 17 évvel ezelőtti interjúban nemhogy követendő példának nem nevezte a minden alap nélküli félelemkeltést, de még figyelmeztetett is, hogy abból bukás lesz.

Ebből sikerült azt kihozni a Radnai Márk rendezésében lezajlott TISZA-kampányban, hogy 2007-ben Orbán meghirdette az alaptalan riogatás módszerét, és 2024-ben ezért hozakodik elő folyton a véresen konkrét ukrajnai háborúval.

De hasonlóan megkomponált performansz volt az is, amikor Magyar Péter a putnoki polgármester egy kevéssé sikerült 2017-es beszédének részletét kérte számon a templomból kijövő putnoki néniken. Szégyelljék magukat – dorongolta le őket – amiért templomba mennek(!) egy olyan polgármesterrel együtt, aki szerint egyes politikusok „nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá”.

Ki való a guillotine alá, polgármester úr? Mutasson rá, most legyen bátor” – kérdezgette a teherautó tetején állva dr. Magyar Péter főinkvizítor most,

hét évvel később, olyasvalaki rendezésében, aki nem a levegőbe guillotine-ozott valamiféle túltolt retorikai fogással, hanem személy szerint fizikai erőszakkal fenyegetett meg minimum két embert.

Ha Putnok főterén azóta sem áll kivégzőeszköz, akkor a munkáscsaládból származó putnoki polgármester kevéssé cizellált szavain talán nem feltétlenül kellene hét év múlva is lovagolni – aki viszont ezt mégis megteszi, az ne kiáltson karaktergyilkosságot és propagandát, ha kiderül,

a saját jobbkeze, egy eximpexes értelmiségi fia korábban (nem is egyszer) vállalhatatlan agresszivitással reagált az őt ért kritikákra.

Ha a putnoki néni szégyellje magát, amiért egy levegőt szív a templomban olyasvalakivel, aki valaha egy hiperbolával a szájára vette a „guillotine” szót, akkor mi a teendője annak, aki a saját pártja alelnökévé nevez ki egy ujj- és kézeltöréssel fenyegetőző alakot?

Mert ami Radnai Márkban mint a TISZA párt „másik alelnökében” valahol mégis a leginkább figyelemreméltó, az a kinevezésének kifinomultan demokratikus eljárása. Tehát hogy így

hopp! egy facebookos fotóval közli az első alelnök az ország népével és a világ közvéleményével, hogy időközben kiosztott egy ilyen tisztséget.

Alelnökként fogta magát, és kreált egy másik alelnököt – egy emberként vágyunk arra, hogy erre cseréljük le „a választási autokrácia hibrid rendszerét”.

Nevezzen ki mindenkit a Magyar Péter!

Érdemi pártszervezet még nincs, de két alelnök már ott figyel az élén. Mire számítsunk? Most, hogy a rendszerváltásra előfizető hívek száma tartósan átlépte a 15 ezret, tehát amikor minimum havi 40-50 milliós bevétel már biztosított, kinevezi a második alelnököt – akkor vajon 22 500 tagnál rábök majd a következő alelnökre? Hétezer-ötszázanként kapunk egy új alelnököt, szigorúan a kritikát nem bíró agresszorok halmazából?

Ahhoz van elég erőforrás a pártjában, hogy megszavaztassa, vajon lecserélje-e gatyáját,

vagy hogy egy sor egyoldalú érv alapján rákérdezzen, ugye mindenki rimánkodva könyörög-e, hogy EP-képviselő legyen – de arra nem telik, hogy a párt vezetőit átlátható eljárás keretében, jelöltállítás és versenyeztetés után válasszák meg. Vagy legalább előzetesen kitegyen magáról egy szelfit az első alelnök, belengetve, hogy honfitársaim, a múlttal való radikális szakítás érdekében és a szuverén hazafiság jegyében nincs mit tenni,

muszáj alelnöki rangba repíteni a kiváló amerikai kapcsolatokkal rendelkező és a rendszerváltás előtt már 21 évesen osztályvezetői tisztségben külkereskedő, később pedig jobbikos Radnai László fiát.

Radnai Márk kell ide alelnöknek, de izibe’, a Jobbik infrastruktúrájával együtt, bő egy évvel azután, hogy Gyöngyösi Márton Nagy Ervin mellett ült David Pressman szédervacsoráján.

Bár abból a szempontból valóban nem rossz a választás, hogy ezek után egészen fellélegzik majd az ember, amikor jó vergődést kívánva lepropagandistázzák.

Pedig a kezét is eltörhették volna.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­x­­i­ ­p­u­n­c­­­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
google-2
2024. július 24. 16:56
A Coca-Cola gyár vezetését bármikor rábíznám erre a képen látható négy üzletemberre. De a sarki Mekiét is!
Doki53
2024. július 22. 15:52
Radnai lesz az új műkörmös. Ö fogja körmözni a renitenskedő híveket és a médiát. Segítőtársa lesz Szarvas Koppány Bendegúz aki Nagy Ervin sofőrrel fogja szállítani platós kocsival azokat, akik nem élik túl a körmözést.
syphax
2024. július 22. 08:00
T. Janika50! Valami ilyesmiben látom a mai, ú.n. hazai ellenzéki politizálás LÉNYEGÉT ÉN IS. TUDNIILLIK, HOGY " mindennel és mindenkivel elégedetlenek magukon és elvbarátaik, elvtársaik kivételével..."--mint utolsó mondatod végén megállapítod.l Idehaza, ugye: "MINDEN SZAR ITTHON. MAGYARHONBAN" ÉS AZÉRT SZAR MER' A 'ZORBÁNY ÉS A NER MINDENT SZARUL CSINÁL......mint tudjuk...pontosabban: ők IGY AKARJÁK(!) TUDNI.. ha nincs is így. Amivel nem akarom azt álíitani, hogy eljött már a Kánaán. Azt azonban igenis állítom, hogy minden gixer ellenére MÉG MINDIG A 'ZORBÁNY ÉS A NER CSINÁLJA A "DÓGOKAT" A LEHETŐ LEGJOBBAN...és ennek ők, a mai ellenzék--magyar péterestül, gyurcsányostúl, karácsonyostúl--ÉKES TANÚBIZONYSÁGÁT ADTÁK AKKOR, AMIKOR ŐK VOLTAK HATALMON..ORSZÁGOSAN. És adják ma is ott, ahol jelenleg is ők a "janik"...mindenekelőtt a szartól, genyótól, fingszagtól bűzlő bp.-en! :
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!