Gulyás Gergely azt mondta, „addig büntetjük a légitársaságokat, amíg nem járnak pontosabban a gépek”

2024. július 26. 17:38

Vajon a MÁV-val szemben is indulnak hasonló fogyasztóvédelmi eljárások?

2024. július 26. 17:38
null
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: MTI / Katona Tibor

A mai Kormányinfón azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy: »addig büntetjük a légitársaságokat, amíg nem járnak pontosabban a gépek«.

Vajon a MÁV-val szemben is indulnak hasonló fogyasztóvédelmi eljárások, miután negatív rekordot döntött a távolsági vonatok pontossága idén nyáron? Júniusban már csak az InterCity-k 42 százaléka volt pontos (azaz késett kevesebbet, mint 5 perc).

A vasút esetében elvileg könnyebb is a dolga a magyar államnak: hisz a közlekedési miniszter a közszolgáltatás megrendelője, a MÁV működésének minőségi kontrollja 100%-ban kormányzati felelősség. Mielőtt Lázár János ezt is leállította volna, ezért is szerettük volna két éve a BKK fővárosi logikáján létrehozni egy országos közlekedésszervezőt, amely a MÁV-nak adott állami százmilliárdokat csak ellenőrzötten, minőségi ösztönzők és kötbérek, szigorú elvárások mentén biztosította volna, ezzel folyamatos minőségi nyomást helyezve a mindmáig az államszocializmus szervezeti és szolgáltatási logikáján működő magyar vasútra. Ez persze nagyobb munka lenne, mint küldeni néhány tízmilliós fogyasztóvédelmi bírságot a Wizzairnek.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyar-robert
2024. július 28. 17:04
kibaszottul nem tudod megemészteni, hogy lézer jani első munkanapján elzavart azóta próbálkozol minden szarsággal ellene
cccbasatu
2024. július 28. 13:24
Szóval agyba főbe késnek a vonatok! Nos a Lézer Jani ezt is megoldotta nem is indítják el a vonatokat,ja és persze bezárta a mellékvonalakat.Ezek a bohócok már kapkodnak mert amibe belenyúltak az mind bedőlt.A MÁV , Ferihegy,közigazgatás ,jogszolgáltatás,közoktatás ,a művészetek,a tudomány és a gazdaság,Építőipar. Szóval minden szar ráadásnak a lerombolt közerkölcs és az Orbáni politikai dilettantizmus.Nos ez már hatásaiba is éppen elég ahhoz hogy az EU és a világ leírta Magyarországot.Mellesleg még a Kínaiak sem bíznak Orbán bandájában mert mindent úgy építenek hogy ahhoz Orbán tolvaj bandája teljesen ki van zárva.Szóval onnan nem lehet lopni és hadoválni sem.
2024. július 28. 10:01 Szerkesztve
Hová mész te, kisnyulacska? Egy újra számlálásra?
Gullwing
2024. július 27. 19:17
Kis köcsög te csak számoljad a vonatokat.. Mikor lehetőséget volt mindennel megbuktál bazd meg...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!