Folytatódik a kánikula: akár 40 fok is lehet kedden

2024. július 09. 07:11

A hőség fokozódik, és egyelőre nem látszik hol a vége.

2024. július 09. 07:11
Heat Wave Brings Triple Digit Temperatures To Northern California

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

Továbbra is a forróság uralja az ország időjárását, a hőmérséklet kedden akár a 40 fokig is emelkedhet. Záporok és zivatarok elsősorban kora reggel vagy késő este várhatóak, az állandó és erős napsütést csupán néhány fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja meg – írta meg a HungaroMet.

Kedden országszerte derült időre számíthatunk, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. HungaroMet előrejelzése szerint 

az északkeleti szél időnként megélénkülhet.

A rendkívüli hőség miatt az országos tiszti főorvos július 12-ig elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az egész ország területére.

A HungaroMet veszélyjelzése szerint magas középhőmérséklet miatt elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy vármegyékben. Másodfokú, narancssárga riasztást adtak ki Pest, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékre.

Extrém erős UV-Sugárzás és egészségügyi eockázatok

Az átlagosnál magasabb hőmérséklet tartós stresszt okozhat mindenkinek, különösen veszélyeztetve a kisgyermekeket és az időseket. A hőség olyan egészségügyi problémákat okozhat, mint a migrén, fejfájás, keringési zavarok, szívproblémák, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, fáradtság, dekoncentráltság és bágyadtság. Alvási nehézségek és gyulladásos panaszok is felerősödhetnek. A szelesebb területeken élők fejfájással, ingerlékenységgel és nyugtalansággal küzdhetnek, míg záporok és zivatarok környezetében az asztmás tünetek átmenetileg fokozódhatnak.

A napszúrás és hőguta veszélye jelentős, ezért napközben érdemes kerülni a tűző napot. 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős UV-sugárzás várható, ezért fontos, hogy megfelelően védjük bőrünket.

***

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­a­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­­u­­­n­­c­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Aerion
2024. július 09. 09:18
szintetikus Az egyszerű fideszesnek nem 40 foga van, hanem 3-5 között. XDDD -------------- Minden magyarországi párt szavazói körében dominálnak az idősek, a jövedelem az, ami differenciál, nem a fogak száma. Annak, akinek van jövedelme, f o g a is van.
Aerion
2024. július 09. 09:13
szintetikus A fideszesek nem akarnak békemenetelni víz nélkül néhány órát? Nagy kár nem érné a világot. ----------- Melyik világot?
Aerion
2024. július 09. 09:12
Javítsátok már ki, baszki ezt a címet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!