Ennyiért hűsölhetünk a budapesti fürdőkben

2024. július 19. 11:07

Nem olcsó mulatság elmenekülni a kánikula elől a fővárosban.

2024. július 19. 11:07

Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

 

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Budapest valamelyik fürdőjében akarna elmenekülni a kánikula elől – derült ki a Magyar Nemzet összeállításából.

Gyógyfürdők

Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma a Városligetben található Széchenyi Fürdő. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tájékoztatása szerint a fürdő felújítása folyamatos. Nemrég megújult az I. szauna, jelenleg zajlik a beltéri medencéknél a járóburkolat cseréje, a kupola és a medencék felújítása. Hamarosan elkezdik a bejárati lépcső rekonstrukcióját, és őszre ütemezték az úszómedence teljes körű felújítását.

Az egyedi építészeti értéket képviselő fürdő látogatása azonban nem olcsó, kiemelt időszakban 13 ezer forint a jegy. 

Jó tudni, hogy május 6-tól az uszodaoldalon kizárólag online vásárolt, illetve önkiszolgáló automatán vásárolt belépővel lehet belépni. A Zsigmondy-kártyával váltott belépők online elérhetőségét még fejlesztik, addig is az uszodaoldalon kizárólag bankkártyával, a gőzbejáraton pedig készpénzzel lehet belépőjegyet vásárolni.

A város első tisztasági fürdője, a Dandár Fürdő azonban zárva tart. A fürdő teljes beltéri részének felújítása június közepén kezdődött, és várhatóan július végén nyithat újra. 

A Lukács Fürdőben is zajlanak felújítások, így a napozó terasz nagy része le van zárva. Bár nincs a legjobb állapotban, ezt kárpótolja azzal, hogy jóval megfizethetőbb, mint a többi patinás fürdő: a komplex belépőjegy hétvégén és ünnepnapokon 6400 forint.

A Rudas fürdő felújítása is egész jól áll, ott a tető rekonstrukciójának az utolsó üteménél tartanak, ide a felnőtt belépő minden zónába kiemelt időszakban 13 200 forint.

A nyitva tartó gyógyfürdők közül a Gellért van a legrosszabb állapotban, a szálloda és fürdő felújtására azonban már nem kell sokat várni, mivel már elkészült a műemléki Gellért fürdő rekonstrukciójának koncepcióterve, amely az engedélyezési terv, illetve a megvalósíthatósági tanulmány alapja lesz. A továbbiakról a Fővárosi Közgyűlés dönt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amíg még nyitva van, addig 13 ezer forintos belépő ellenében látogathatjuk a fürdőt, amelyben hullámmedence is található.  

Zsigmondy Kártya

Aki szeretne lefaragni a fürdőbelépők árából, annak a legjobb megoldás a Zsigmony Klubkártya lehet, kiváltásával a tulajdonosa egy évre jelentős kedvezményre tesz szert a Széchenyi, Gellért és Rudas fürdőkbe. A kártyával a fürdőszolgáltatásokat, alkalmanként mindössze 5.000 Ft-ért (hétköznap), illetve 5.500 Ft- ért (hétvégén) lehet igénybe venni. A kártyát egyszeri 5000 forintos díj ellenében lehet kiváltani, az érvényességi ideje pedig egy év. 

Strandok

Nem véletlenül nyáron a legtöbben a strandokat keresik, szerencsére ezek árfekvése már jóval kedvezőbb. A legnagyobb strand a Margitszigeten található Palatinus, és a felújítása pár éve készült el. A belépőjegy ide hétvégén és ünnepnapokon 5500 forint. A pesterzsébeti fürdőbe szintén ugyanennyi a belépő ára. A legkedvezőbb a Duna Aréna építésével párhuzamosan felújított és kibővített Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda, ide hétvégén 4100 forintért juthatunk be.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­k­­e­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­z­­e­­x­­­i­ ­­p­u­­­n­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
rockercicc
2024. július 19. 13:37
Jó pénzért lehet láb-, bőr-, hüvelygombát és hasonló fincsi nyavalyákat kapni a néplavórokban. Tömegnyomor...
DrPepper
2024. július 19. 13:12
A fürdők a Főváros kezelésében vannak, úgyhogy lehet Karácsonyhoz fordulni.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 19. 13:11
Majd Matyika ír erről is egy cikket, mint a Balatonról, hogy a Rudas is a lélek tükre: ki mit tölt bele, azt látja viszont. Vajon ő mit tölt bele? Aki meg nem engedheti meg magának, az menjen Bulgáriába gyalog, otthon készített parizeres kenyérrel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!