Anglia
ÉLŐ
Svájc

Eljött a baloldal történelmi végzete

2024. július 04. 06:03

Sokat elárul a baloldal válságáról, hogy egy magát jobboldalinak nevező szerencselovag volt az, akinek végül sikerült kiütnie a nyeregből a kommunizmus szellemét.

2024. július 04. 06:03
-
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

Nyitókép: Kőhalmi Péter/AFP 

„Aki pedig esetleg felvetette, hogy ideje lenne más irányba kormányozni a hajót, ideje lenne kialakítani egy nemzeti alapon nyugvó, szociáldemokrata elveket valló, de a hazájáért dolgozó baloldalt, azt végül kivetették maguk közül, mint ahogyan történt ez Szili Katalinnal. Az MSZ(M)P ölelésébe aztán végül 2010-re mindenki belehalt, aki szövetkezett velük, így merült előbb az SZDSZ, majd a szebb napokat látott MDF is a feledés homályába.

2010 után aztán többször is jöhetett volna az a bizonyos tisztítótűz, többször is lehetőség nyílt arra, hogy egyes szereplők felépítsenek egy új baloldalt, de erejük sosem volt hozzá. Így történt, hogy a legnagyobb átalakuló, a kommunista rezsim egykori nyertese, Gyurcsány Ferenc egészen mostanáig uralni tudta a politika ezen térfelét. És így történhetett, hogy a 2010-ben elkezdődött lejtmenet egészen 2024-ig tartott.

Ami biztos, hogy a végjáték még nem zárul le egy darabig, de innen a visszatérésre már nem sok esély van. Most ugyanakkor már azt is figyelni kell, hogy az a bizonyos tisztítótűz valóban megtisztulást jelent-e. Ezzel kapcsolatban erősek a kétségek. Sokat elárul a baloldal válságáról, hogy egy magát jobboldalinak nevező szerencselovag volt az, akinek végül sikerült kiütnie a nyeregből a kommunizmus szellemét. Hogy az ország jobban járt-e vele? Aligha. Gyurcsány helyett ugyanis kapott egy feleségéről titokban hangfelvételt készítő, stúdiókból sértődötten kirohangáló, egyes képek tanulsága szerint bárokban tivornyázó alakot, aki mögött ráadásul sajtóinformációk szerint hasonló kör állhat, mint a 2022-ben levitézlett szereplők mögött Ez lenne tehát az új baloldal.

Egyelőre abban lehetünk biztosak, hogy a magyar pártrendszer ismét átalakult. Hogy mennyire tartósan, azt még nem láthatjuk. És azt sem, hogy mikor jelenik meg egy olyan baloldali erő, amely tényleg képes a hazájáért tenni és a hazája érdekében cselekedni. Mert ami most van, az biztosan nem az. Pedig példa van erre, és nem is kell messzire menni. Robert Fico szlovák miniszterelnök szociáldemokrata pártja pont ilyen. A magyar baloldalnak 34 év is kevés volt hozzá, hogy kitermeljen egy ilyen erőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­s­z­­e­x­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. július 04. 21:16 Szerkesztve
Az egész libbcsikommcsi oldal rohaszto, fülledt kádban üldögélnek! Talajjavítónak sem lesznek jók. Mariane árokba süllyesztett hordóban a helyük.
Ez D-dúr és e-moll
2024. július 04. 15:35 Szerkesztve
Kaszab Zoltán! Se nem jobb, se nem bal, csak primitív, irigy és gyáva senkikből álló öntudatlan tömeg: ezek ma a magyar szavazók. Magyar Péter az orbánizmus fattyúhajtása, a NER nevelte ki, emelte fel és semmi mást nem tesz, csak amit Orbán Viktortól tanult. Orbán Viktor posztmodern politikus, aki azzal szédítette el az embereket, hogy dekonstruálta és dialketizálta a nemzeti gondolatot és identitást; a szürmodern Magyar Péter ugyanezt teszi, de szintet lépett, ő már vegytiszta élménypolitikát folytat, üzenetének nincs intellektuális tartalma, csupán az érzésekre, az érzelmekre játszik, a tömegember szentimentális bestializmusára hat és így keríti hatalmába a tömeget. Ha nincs az orbáni agyvelőrohasztó propaganda és nincs az ellenzék arra adott ugyanolyan primitív O1G-reakciója, Magyar Péter sem rúghatott volna labdába, ezek készítették elő a terepet fellépéséhez: minél inkább lezüllesztitek a hazugságaitokkal a társadalmat, annál fogékonyabbá teszitek a magyarpéterekkel szemben is.
OszkárOszi
2024. július 04. 07:36 Szerkesztve
Mert a szerencselovag ha kell, azt mondja magáról, hogy liberális.Ha kell, feszülettel mutogat és hadonászik, ha kell, szaros gatyában tántorog.Ha kell, akkor EU képviselő lesz, ha nem kell, akkor nem.Attól függ, milyen körökben lép fel, és hogy éppen kiket akar a szektájába befűzni.Szerencsétlen Fletó meg mindig baloldali.Igaz, ő is tud rendszeresen bérmálkozni, ha kell... Pofozzák csak egymást! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!