Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Elismerte a Der Standard: nagyon elszámolták magukat a liberálisok a migrációval

2024. július 03. 15:45

Ausztriában is érzékelik már a jobboldal megerősödését.

2024. július 03. 15:45

A nyitókép illusztráció. Fotó: Anke Waelischmiller / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

A Der Standard online felületén a lap brüsszeli tudósítója arról írt, hogy az európai jobboldali pártok fellendülőben vannak, ezt nem szabad tagadni vagy relativizálni. A cikk kitért a jobboldal „régi mesterének”, Orbán Viktornak szombati bejelentésére, miszerint vasárnap két jelentős esemény következik be.

Az egyik a Bécsben aláírt Patrióták Európáért elnevezésű szövetség volt, amelyben Orbánnak partnere Herbert Kickl és az Osztrák Szabadságpárt. A másik a francia nemzetgyűlési választás, amely Jordan Bardella (Nemzeti Tömörülés) győzelmét hozta.

A szerző szerint a jobboldal megerősödéséből többek között az látszik, hogy sokkal kevésbé vagyunk nyitott európaiak, mint azt egyesek hinnék,

sőt a baloldali, liberális és mérsékelten konzervatív pártok évek óta alábecsülik, hogy a migrációval, a bűnözéssel és az EU-integráció okozta gyors változással kapcsolatos problémák mekkora irritációt okoznak a társadalmakban.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­­x­­­i­ ­­­p­u­­n­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
iimre
2024. július 05. 03:24
"A szerző szerint a jobboldal megerősödéséből többek között az látszik, hogy sokkal kevésbé vagyunk nyitott európaiak, mint azt egyesek hinnék." Vávává, nyitottság nem egyenlő a saját értékek feladásával!!! Az európai alkotmányok egyik alaptétele a szekularizáció. Az iszlám rendszer nem ilyen: "Az iszlám különbözik a kereszténységtől, hinduizmustól, judaizmustól és a többi vallástól, mivel egy politikai vallás. A muszlimok nem ismerik el a vallás és az állam elkülönülését. Továbbá a hiteles szövegeiben és tanításaiban az iszlám minden más vallást — és nem vallást — elutasítandónak tart. Ráadásul az iszlám egy, az egész világra kiterjedő iszlám állam — egy kalifátus — létrehozására törekszik, amely mindenhol rákényszerítené az emberekre a a sariát, a középkori iszlám vallási törvényeket (is.gd/YZyEFD), és büntetné az eretnek gondolatokat.” (innen idéztem: is.gd/IqmMX2 /iszlamofobia: fegyver-a-szolasszabadsag-ellen) is.gd/PB6ch6 — miert-harcolunk-az-iszlam-ellen?
survivor
2024. július 04. 20:00
Javaslat: Beretta F9
verkez
2024. július 04. 13:02
Szó sincs elszámolásról. Pedig nagyon kéne már.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!