Egy vélemény kifejtése miatt megtorlást szervezni egy újságíróval vagy egy egész lappal szemben ultragáz

2024. július 08. 16:07

Az se szép, amit Gyurcsány tesz a 444-gyel, de az igazi galádságot már megint a Temu-megváltó követte el.

2024. július 08. 16:07
Hont András
Hont András
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Most, hogy Friderikusz Sándor is beszállt a 444-lemondási kampányba (link kommentben), nem árt néhány dolgot elvi éllel és a maga konkrétságában tisztázni. Herczeg Márknak többnyire egy sorával nem értek egyet, és a 444 szerkesztőségében vélhetően többen meg tudnának fojtani engem egy kanál vízben, mely tudattal remekül elvagyok. Csapásokat adunk, és csapásokat kapunk - ez a műfaj már csak ilyen.

Viszont egy vélemény kifejtése miatt megtorlást szervezni egy újságíróval vagy egy egész lappal szemben ultragáz. Aki ebben részt vesz, az gyorsan fejezze be a szólásszabadságról, sajtószabadságról, pluralizmusról, méltányosságról, a hatalom ellenőrzésének szükségességéről szóló tirádák hangoztatását. Teljesen legitim valakit paprikajancsinak, böszmének, el qrónak nevezni, ha pedig valaki mindezekkel nem ért egyet, az írjon igazabb, frappánsabb, inspirálóbb véleményt (nem lesz nehéz, és felület is bőven akad hozzá). Az már jóval kevésbé van rendjén, sőt egyáltalán nincs rendjén, hogy csak a kommentár jelenik meg, a hír, amit kommentál, nem – de ismétlem: nekem van bajom a 444-gyel, meg az egész rosszul fölfogott gonzó hülyegyerekeskedéssel, és nem is szoktam magamban tartani. 

Ugyanis a sajtó, a média természetesen bírálható, ám egy politikai tábor föltüzelése egyes orgánumokkal szemben a kritikai hangok elnémítását, vagyis az önkényes hatalomgyakorlást vetíti előre. Ahogy ezt Friderikusz más esetben érzékeli is, amikor útszéli sarlatánokkal és önjelölt megmondóemberekké öregedő instacelebekkel szemben védelmébe veszi Rónai Egont. 

Mert ugyan az se szép, amit Gyurcsány tesz a 444-gyel, de az igazi galádságot már megint a Temu-megváltó követte el. A végeláthatatlan hazugságok sorát egy ritka aljas inszinuációval toldotta meg. A 444-nél kommentelve, de az ámokfutásáról beszámoló szakportálnál is benyögi, hogy neki első kézből származó információja van, hogy a szerkesztőségben a titkosszolgálatok elhelyezték az emberüket. Egyfelől arcpirító gátlástalanság magánszemélyek által gründolt vállalkozásokat valaki olyannak oltogatni, aki egész életében családi-politikai kitartott volt, másfelől ne szórakozzunk, kérem, az hogy a 444-ben a szolgálatok munkatársa ül, annyira megalapozott, minthogy lemond a kormány, menekül a Tóni, okirati bizonyítékokkal rendelkezik, hogy az ügyészség belepiszkál a papírokba, 1000 elhárítót állítottak rá, blokkolják az internetet, amerre jár, fideszes politikusok lépnek át tömegével hozzá, nem hívják a tévébe, minősíthetetlen lerészegedése tőrbecsalás eredménye satöbbi satöbbi.

Mondjuk, némileg relevánsabb lenne azzal foglalkozni, hogy egy ilyen blöff- és idiotizmussorozattal, amely egy átlagos momentumosnak éveibe telne, miként lehet tényezővé válni Magyarországon, mint 2024-ben gyurcsányozni, de a 444-nek kétségtelenül joga van az utóbbihoz is.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rendetlenember
2024. július 09. 08:58
Az miért más amikor egy újságírót ér bármilyen atrocitás, mint amikor egy nem újságíró a célpont?
balbako_
2024. július 09. 06:20
Peti dilis és úgy is viselkedik, mint egy elmeháborodott nem mérlegeli, hogy amit tesz az ön- és közveszélyes.
2024. július 09. 00:34 Szerkesztve
ja, de azért a 444 napi küldöttje ma is a fidesztől féltette a sajtószabadságot a kormányinfón... remélem, eljut hozzá (is): ha Fletó vagy bármelyik szövetségese lenne hatalmon, a 444 már tegnapelőtt megszűnt volna...
2024. július 08. 22:25 Szerkesztve
Akkor az is ultra gáz volt, amikor Gyurcsány a Magyar Hírlap bojkottjára szólított fel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!