Egy üzenet, két címzett: egyszerre csapott oda a Nyugatnak és Ukrajnának Szijjártó (VIDEÓ)

2024. július 20. 08:26

„Ezt nagyon nehezen tudom elfogadni, feldolgozni és türtőztetni magamat, hogy ne használjak durva kifejezéseket” – fogalmazott a külügyminiszter.

2024. július 20. 08:26
SZIJJÁRTÓ Péter

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán tett közzé részletet egy korábbi sajtótájékoztatójából. A külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy Ukrajna minden nap elveszít több száz vagy több ezer embert, a pusztítás mértéke pedig folyamatosan nő az országban.

„Önök mind láthatják azokat a videókat, ahogyan az ukránok soroznak. Nagyon érdekes, hogy ezen a Nyugat nincs felháborodva, s hogy az NGO-k még nem verik az asztalt.

Nagyon érdekes, hogy azok, akik emberi jogokról szoktak beszélni, most hallgatnak. Szégyen. Szégyen, hogy az emberi jogi szervezetek nem szólalnak fel”

– fogalmazott ércesen a tárcavezető.

„És itt vagyunk mi, akik hajlandók és elég bátrak vagyunk ahhoz, hogy beszéljünk arról, hogy békét kell teremteni, és akkor Ukrajna elnöke ilyen minősíthetetlen szavakkal illeti a magyar miniszterelnököt” – mondta a miniszter arról, hogy Zelenszkij Orbán békemisszióját támadta.

Az ukrán elnök korábban úgy fogalmazott: „Mindenki maga választja meg, hogyan cselekszik és milyen örökséget hagy maga után. De ha valaki Európában mások háta mögött vagy akár más – mondjuk Ukrajna vagy más országok – kárára próbálja megoldani a problémákat, akkor miért kellene egyáltalán odafigyelnünk az ilyen emberekre? Az EU és a NATO ilyen emberek nélkül is meg tudja oldani a problémákat.”

Ezt nagyon nehezen tudom elfogadni, feldolgozni és türtőztetni magamat, hogy ne használjak durva kifejezéseket”

– hangsúlyozta Szijjártó.

  


 

 

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2024. július 22. 13:24
Akárhogyan is nézzük, a leendő béke az ukrik háta mögött fog megszületni.
numero1-2
2024. július 22. 04:09
Tűrelem!!! Jó isten már dolgozik az ügyön! Még nem látjuk pontosan hogy de hamarosan szemünk elé tárja:);)
K4t1nk4
2024. július 20. 15:45
A gumigerincű, f@szzongorista, politikusparódia osztja az észt. Hogy ő mit hagy hátra, mint örökség az már tudható. Egy épeszű, józan ember sem kívánná ezt magának. Egy megvezetett ország, megvezetett népe hamarosan nagyon dühös lesz rá.
K4t1nk4
2024. július 20. 15:34
Inkább Ukrajna van más országok kárára. Nyugi kivárjuk amíg megszűntök, mert jelenleg erre tartotok. Előre, az utolsó ukránig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!