Döntött a bíróság: börtönben marad Óbuda alpolgármestere

2024. július 08. 15:42

Czeglédy Gergőt százmilliós korrupcióval gyanúsítják.

2024. július 08. 15:42

Nyitókép: MTVA / Róka László

Börtönben marad Czeglédy Gergő, Óbuda polgármestere miután a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta az elsőfokú bíróság korábbi döntését – értesült a Magyar Nemzet. Mint ismert, Czeglédyt pár hete vették őrizetbe, majd letartóztatták: százmilliós korrupcióval gyanúsítják.

A lap hozzátette, a másodfokú bíróság 

a napokban helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábbi végzését. 

A Magyar Nemzet emlékeztetett, hogy az óbudai korrupciós ügy hátteréről 2021-ben Anonymous számolt be több alkalommal. Az álarcos alak által közzétett anyagok közül a legerősebb az volt, amikor egy rejtett kamerával készített felvételen az látszik, hogy a baloldal egyik fontos háttérembere, P. Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint – feltételezhetően – kenőpénzzel számolt el.

A felvételeken jól látható, ahogyan 

az összegeket papírzacskóba tették. 

Anonymus tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó – írta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

Március elején fogták el az első gyanúsítottakat

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az első gyanúsítottakat március elején fogták el. Három embert közülük letartóztattak, egy személy bűnügyi felügyeletbe került, míg egy társuk szabadlábon védekezhetett.

A gyanúsításról akkor annyit lehetett tudni, hogy egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására, illetve eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a Budapest Főváros III. Kerület – Óbuda–Békásmegyer Önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított társa által kijelölt két gazdasági társasággal. 

A gyanúsítottak a fiktív szerződések ellenértékeként beérkezett pénzösszegeket készpénzben felvették, majd korrupciós célokra fordították. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. július 08. 17:10
Mily meglepő.
states-2
2024. július 08. 16:52
Büdös rablótolvaj komcsik, és ezek tolvajozzák a Fideszt. Szétlopták az egész fővárost.
atti64
2024. július 08. 16:45
ÉN KAPÁSBOL 20 ÉV SZIGORITOTT FEGYHÁZRA ITÉLNÉM !!!!!!!!!!!!!!!FELLEBEZÉSNEK HELYE NINCS BAZD MEG HOGY MEGTANULD EGY ÉLETRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Unknown
2024. július 08. 16:30
Csak nem rokona a szombathelyi csábikának?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!