A stratégia már készen van, de előbb le kell fordítani parasztra – Tóta W. is reagált Orbán tusványosi beszédére

2024. július 31. 11:46

„Szóval… mikor tervez nyugdíjba vonulni? Ez a magyar nagystratégia kulcskérdése” – írta a publicista.

2024. július 31. 11:46
Tóta W. Árpád

Nyitókép: Facebook

A HVG hasábjain Tóta W. Árpád legújabb publicisztikájában Orbán Viktor tusványosi beszédével foglalkozott. „Elég nem építeni diktatúrát, nem trollkodni feleslegesen – ez is stratégia, az európai országok túlnyomó többsége vidáman elvan vele” – vonta le rögtön a következtetést Tóta W. Árpád. 

„Ül az államférfi a népével, és mesél egy szebb jövőről, szerelmesen. Világrendszerváltás van a mi utcánkban, ötszáz években gondolkodunk. Utoljára Mátyás próbált ilyenben helytállni, Amerika felfedezésére válaszul. Ami a halála után történt ugyan, de attól táltos a táltos, hogy ettől ne zavartassa magát.

A világrendszerváltáshoz magyar nagystratégia kell. Ahol nagy a szükség, közel a segítség: a stratégia már készen is van. De nem mutatja meg. Előbb le kell fordítani parasztra.

Most még túl értelmiségiül van. Be kell tömni a kolbásztöltőbe, és amikor abból kijön annyi, hogy Stop Ellenség, akkor lesz piacképes” – írta a publicista.

„Van stratégiája, csodaszép és okos, csak másik suliba jár.

Az államférfi eddigi kis stratégiája ugyanis az volt, hogy módszeresen elüldözött a pártja közeléből mindenkit, aki nem sudribunkó”

– folytatta, majd a végén feltette a számára legégetőbb kérdést. „Szóval… mikor tervez nyugdíjba vonulni? Ez a magyar nagystratégia kulcskérdése. A többit megoldja a nemzet önerőből” – zárta írását Tóta W. Árpád.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Viktor

Facebook

Idézőjel

Az igazság az, hogy az európai politika összeomlott.

 

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hidegveer
2024. augusztus 19. 21:30
ez a rágcsáló fejű csak teszi a dolgát: mindent megrág, mindenbe belepiszkít. ide surran - odamond, viszi a piszkát szanaszét, és azzal fertőz. hát mit csináljunk, ilyen a temészete. nem kell értenünk, (ezt kell megértenünk!), gondolatnak nála írmagja sem, annál bővebb áradású nála a nedvező, poshadt szagú indulat. lényege a szennyezés. libbant "újságíróként" pedig a kórhintés.
2024. augusztus 06. 16:11 Szerkesztve
Tóta ügynök nyugdíjazná Orbánt (61), de megtartaná Fletót (63), Ursulát (65) és Bidét (81)... Nem csoda, hisz moslék van a fejében és a Moslék most éppen ebbe a demagógiába veti minden reményét...
cinkegolyó
2024. augusztus 01. 14:21
„Szóval… mikor tervez nyugdíjba vonulni?" Ezt kérdezzétek meg Ursula von Lejjebbtől, ha éppen odakint vagytok Brüsszelben.
Farkaskoma
2024. augusztus 01. 13:49
Attól, hogy ritka nagy bunkó vagy Tóth W, mást ne minősíts, mert ebből te jól nem jöhetsz ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!