Villámárvizekkel csaphat le a vihar az országunkra – mutatjuk a részleteket

2024. június 26. 06:18

Több vármegyében is elsőfokú, az ország középső részén pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt.

2024. június 26. 06:18
Shanghai Waits For Upcoming Heavy Rainstorm

Nyitókép: Ying Tang/NurPhoto via Getty Images

Szerdán hajnalban, majd délután heves zivatarok csapnak le térségünkre, jégesővel és viharos széllökésekkel kísérve. Néhol villámárvíz is kialakulhat, egyes részeken akár egy havi mennyiségű csapadék is hullhat – írta meg a HungaroMet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között alakul

Mint írják: délutántól ismét egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása, felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében. Ezek a zivatarok estére rendszerré szerveződnek. A HungaroMet figyelmeztet, hogy helyenként heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti szél zivataroktól eltekintve legfeljebb élénk lesz. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között alakul, nyugaton és délnyugaton alacsonyabb, míg délkeleten magasabb értékekkel.

Több vármegyében is elsőfokú, az ország középső részén pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki a zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt. A legtöbb eső a Dunántúl középső és keleti felén, valamint az ország középső részén várható.

Néhol elérhetjük a havi csapadékmennyiséget, azaz 70–75 millimétert – tájékoztat a lap, hozzátéve, hogy a felhőszakadásokat villámlás, viharos kifutószél és 1–2 centiméternél is nagyobb jég kísérheti.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. június 26. 08:32 Szerkesztve
Szerdán hajnalban, majd délután heves zivatarok csapnak le térségünkre, jégesővel és viharos széllökésekkel kísérve. Néhol villámárvíz is kialakulhat, egyes részeken akár egy havi mennyiségű csapadék is hullhat Szabjátok meg mandinerék, az lenne a hír, hogy hol? De ennél még az indiánok ügyeletes varázslója is több "információt" szolgáltat. A néger bantu legény pedig dobjával közzé is teszi a dolgokat, az indián meg a füstjelekkel. Már többszáz éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!