Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Új parlament jön, de a háborús politika nem változik

2024. június 14. 16:02

Okafogyott lett a kétségbeesett igyekezet, hogy a félelemkeltés módszerével próbálják Európa társadalmait tönkretenni.

2024. június 14. 16:02
null
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép/Magyar Nemzet

„Az EP-választás eredményeit látva egy nem elhanyagolható kérdésre egyelőre még nem kaptunk választ: akkor most lesz háború Oroszországgal, vagy nem? 

A nyilatkozatokat és terveket látva vélelmezhetően tervezik, mivel – állítják a nyugati narratívák – Oroszország két-három éven belül megtámadja Európát. A hatás fokozása érdekében konkrét térképekkel kiegészített tervdokumentációt is kiszivárogtattak arról, hogy a NATO legalább öt behatolási ponton fogja támadni Oroszország nyugati területét, megelőzendő az orosz agressziót. Azt most hagyjuk, hogy Moszkva sem tagadni, sem megerősíteni nem volt hajlandó eme blődséget. Így valószínűsíthető, hogy tréfának értékelik a furcsának tetsző NATO-tervet.

Ezzel szemben sokkal inkább komolyan veendők Lindsey Graham amerikai szenátor szavai, aki CBS televízióban azt nyilatkozta: »Ukrajna 12 ezermilliárd dolláros kritikus ásványi anyaggal rendelkezik, így ők lehetnének a leggazdagabb állam Európában. Nem akarom ezt Putyinnak adni, hogy megossza Kínával.« Akkor most a potenciális orosz támadás veszélye vagy a kritikus ásványok megszerzésének reménye kényszeríti az ukrán, majd később a NATO európai szárnyához tartozó katonákat a halálba egy kiterjesztett háború esetén? Egyes uniós országok szavazói egyértelműen választ adtak arra, hogy mit is gondolnak bármilyen háborús elmélet gyakorlatba ültetéséről. Franciaország, Németország, Belgium – hogy csak néhányat említsünk – egyszerűen leváltásra ítélte a háborúpárti kormányát, felfüggesztve ezzel a háborús készülődést.

Más kérdés, hogy a háborúban üzletileg érdekelt héják örömére az unió parlamentjében a néppárti frakció formálisan nem gyengült meg. A brüsszeli bürokraták a néppárti frakció eredményét látva úgy érzik, hatalmuk fennmaradt, és végig sem kell gondolniuk, szükséges-e koncepcióváltás a jelenlegi politikai gyakorlatukhoz képest. Nem is lenne ezzel baj, ha legalább nevet változtatnának, hisz a »néppárti frakciónak« a nép pártján kell állnia.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2024. június 16. 07:43
Na akkor most mi is a háború igazi oka?? Az orosz kisebbség megvédése, Ukrajna "nácitlanítása" vagy a donyecki régióban lévő ásványi vagyon megszerzése?? Sajnos a magyar kormány (nem tudni miért) kezdettől fogva a hamis propaganda oldalára állt. Ez az álláspontja ma sem változott, hiszen az "AZONNALI BÉKE A JELENLEGI ÁLLAPOTOK MELLETT" egyértelműen az orosz agresszor álláspontja.
henovo
2024. június 15. 23:40
Vége van.
henovo
2024. június 15. 23:39
Európa kifordult önmagából, öngyilkos útra tévedt. Nem követhetjük oda.
henovo
2024. június 15. 23:39
Az Európai Unióban nincs jövőnk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!