Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Több száz lopott biciklit találtak a hatóságok egy csepeli házban

2024. június 03. 07:21

Az egyszerű biciklilopási ügyből hamar az ország egyik legnagyobb sorozatlopási ügye lett.

2024. június 03. 07:21
null

Nyitókép forrása: Az rtl.hu oldala

Az RTL értesülése szerint százmillió forint értékben találtak lopott bicikliket a rendőrök egy csepeli családi házban. Ez lehet az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi sorozatlopási ügye, amelyet a balatonalmádi kapitányság göngyölítette fel.

Április elején egy balatonfűzfői lakóparkból elloptak egy kerékpárt, ami miatt a rendőrség nyomozást indított. Kovács Zoltán, a balatonalmádi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta, hogy az adatgyűjtés és a kamerafelvételek elemzése után egy 33 éves Komárom-Esztergom vármegyei nőre terelődött a gyanú, aki a bűncselekmény éjszakáján Balatonfűzfőn tartózkodott.

A térfigyelőkamerák felvételein visszakeresték a nő autóját, és kiderült, hogy a csomagtartóban ponyvával letakart kerékpárokat szállított Budapestre. A nyomozás során kiderült, hogy a nő nem egyedül követte el a lopást, hanem egy kisebb hálózat is áll mögötte. 

Az elkövető 41 éves társával együtt több mint 250 biciklit lophatott el különböző Balaton-parti településekről, Siófoktól egészen Fűzfőig.

A rendőrök azonban náluk nem találták meg a lopott bicikliket, ezért orgazdákat kezdtek keresni. Így találtak rá egy 48 éves kereskedőre, aki a neten hirdetett eladásra kerékpárokat. Lopott biciklit először nála sem találtak, csak egy papírfecnit, amin az állt, hogy valaki átvett tőle négyhavi bérleti díjat. 

Az aláírásból csak a kezdőbetű, egy „S” volt olvasható, ezután a rendőrök minden S betűvel kezdődő ismerősét ellenőrizték, így találtak rá egy férfira, aki megmutatta, melyik csepeli házat adta bérbe. Végül ott találták meg az összes lopott biciklit.

Az RTL információ szerint több kerékpárt Ausztriából lophattak el, ezért a magyar rendőrök értesítették az osztrák kollégáikat, akik hamarosan átnézik a lefoglalt bicikliket.

 ***

 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Géza Kékazég
2024. június 03. 22:10
C-triatlon: Lefut Jenő a strandra, úszik egyet, majd biciklivel teker haza.
atake1
2024. június 03. 21:48
Na a buzi tommaso ezért nem bassza itt a rezet napok óta
irmag2
2024. június 03. 16:44
Rákérdezhetek? Gyurcsány!
paracelsus-2
2024. június 03. 14:09
Nem harácsony elvtárs volt a háttérben? Csak úgy, sunyin, alattomosan, ahogy megszokhattuk tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!